20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Neler oluyor bu kuşlara?

İsveç’in Fallköping kentinde, bu sabah bir yerleşim bölgesine yakın yollarda çok sayıda kuş ölüsü bulunduğu açıklandı.

Fallköping sakinleri sabah uyandıklarında yollarda çok sayıda karga ölüsü ile karşılaşırken, görgü tanıkları ölü kuşların dün gece gökten düştüklerini söyledi.

Yaklaşık 100’e yakın ölü kuşu inceleyen İsveçli kuşbilimci Anders Wirdheim, bunların daha çok küçük karga benzeri kuşlar olduğunu, ölümlerin ağır kış şartlarından dolayı soğuk ve yiyecek bulamamaktan kaynaklanmış olabileceğini açıkladı.

Anders Wirdheim, kuş ölümlerinin herhangi bir zehirli yiyecekten kaynaklanmış olabileceğine de dikkat çekerken, kesin sonuçların yapılacak incelemelerden sonra anlaşılacağını kaydetti.

ABD’nin Arkansas eyaletinde yılbaşı gecesi bin civarında ölü kuş düşmüş, bu rakamın 4 ya da 5 bin olabileceği belirtilmişti. Bu olaydan iki gün sonra da Louisiana eyaletinde 500 civarında ölü kuş düşmüştü.

Kuş ölümlerinin nedeni hala muamma olarak kalırken, bu olayların kıyamet habercisi olduğunu söyleyenler var. Bu kesimler iddialarını dine dayandırıyor ve özellikle İncil'deki kıyamet vahiylerine atıfta bulunuyorlar.

Yetkililer Louisiana'daki kuş ölülerini toplamayı sürdürürken, Arkansas'taki testlerde kuşların iç travma yaşadığı ortaya çıktı. Buna, tek bir sürünün şidddetli ve alışılmadık bir fırtınaya yakalanmasının ya da yılbaşında atılan havai fişeklerin sebep olmuş olabileceği belirtiliyor.

Kuş uzmanlarının görüşü, endişeye mahal olmadığı yönünde. Uzmanlar bu tür toplu kuş ölümlerinin açlık, fırtınalar, hastalık, böcek zehiri, insan yapımı yapılarla çarpışla ya da insanın yol açtığı rahatsızlıklar sonucu gerçekleşebildiğini belirtiyor.

...
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 10:01:45
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 15:30:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
caner can IP: 85.104.132.xxx Tarih : 5.01.2011 12:39:44

Orada mevsimi bilemiyorum ama eğer kış ise aşırı soğuk hava dalgası sebep olmuş olabilir bu ölümlere...