18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Nema ödeme tarihi Hazine'den gelecek paraya bağlı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, nemaların ödenmesi ile ilgili tarihin Hazine'nin parayı bankaya aktarması ile şekilleneceğini söyledi.
Çağlar, "Nemaların ödenme tarihi, Hazine'nin bize parayı aktardığı tarihe bağlı" dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nda tarım sektörünün selektif kredilerle desteklenmesi ile ilgili basın toplantısına katılan Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar gazetecilerin sorularını cevapladı. Çağlar, nemaların ödenmesine 8 Mart'ta başlanıp başlanmayacağına ilişkin bir soru üzerine, ödeme tarihi konusunda otoritenin Hazine'de olduğunu belirterek, "Mart'ın 8'inde başlasak dahi ayın sonunu bulacak, emekli ödemeleri ile çakışacak" dedi. Çağlar açıklamasına şöyle devam etti:
"Ancak o konuda söz sahibi Hazine'dir. Sorumlu Bakan Ali Babacan'dır. Hazine Müsteşarlığı'nın planı çerçevesinde, paranın bize aktarılması çerçevesinde biz öderiz. Belgelerin düzenlenmesi konusunda yapılacak bir çalışma yok. Şu anda o konudaki çalışmalar bitirildi. Bu konuda son derece deneyimliyiz. Doğrudan Gelir Desteği konusunda binlerce insana ödeme yaptığımız için burada da o çerçevede bir ödeme yapılacak".
Öte yandan, Hazine Müsteşarı İbrahim Çanakçı da nemaların ödenmesi konusundaki bir soruya, "Yasa neyi gerektiriyorsa o yapılacak" şeklinde cevap verdi
SAFURE CANTÜRK - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2004 Salı 13:28:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?