17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Netekim' ülkücüleri böldü

Adana Ülkü Ocakları 2. Başkanı Soner Gürsev, "12 Eylül İhtilali ile eline ülkücülerin kanı bulaşmış olan Kenan Evren’e ülkücülerin destek vermesi söz konusu değildir" dedi.


Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde 78’liler Vakfı’nın düzenlemek istediği "Netekim Bu festival, Başka Festival" isimli festival ile ilgili yaşanan kriz sonrasında ülkücülerin Kenan Evren’e destek verdiği şeklinde medyaya bir takım haberlerin yansıdığını söyleyen Gürsev, "Sol grupların 12 Eylül bahanesiyle Marmaris’te gerçekleştirebileceği provokasyona karşı ortaya konan duyarlılığı çarptırarak, ’Ülkücüler Kenan Evren’e destek veriyor’ gibi bir üslupla haberleştiren medya, olayın gerçek boyutu görmezlikten gelmektedir" görüşünü savundu.

Bu tür olayların üzücü olduğunu belirten Gürsev, "12 Eylül Darbesi’ni zulme, işkenceye, dönüştürerek, ülkücülere çok büyük acılar veren Kenan Evren ile aynı çizgide anılmak ve Marmaris’te gelişen hadiselerle yanyana getirmeye çalışmak Türk milliyetçilerine yapılabilecek büyük bir haksızlık ve hakarettir" diye konuştu.

Marmaris’teki yerel gazete ve televizyonlarda bir açıklama yapan MHP Marmaris İlçe Başkanı Çelik Kınay, bölücülük yapıldığını savunarak, "Marmaris’in girişine 6 bin kişi yığarız. Hiçbir güç bizi söküp atamaz. Gelsinler de görelim" demişti.

Marmaris Kaymakamı Cemalettin Özdemir, Marmaris’te festivali destekleyen kurumların olmadığını savunmuştu.

11-12 Eylül tarihlerinde Marmaris’te düzenlenecek Netekim Festivali’ ne karşı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Marmaris Kaymakamı’nın açıklamalarına, festivali düzenleyen 78’liler Vakfı Girişimi sözcüsü Celallettin Can yanıt verdi.


Yazılı bir açıklama yapan Celalettin Can, "Marmaris MHP’nin başındaki genç ’festivali engelleriz’ diyor. Kaymakam bey, bu ülkenin kaymakamı değil de darbecibaşını sevenler derneğinin başkanı gibi, genç MHP’li ile aynı mantığı güderse, Türkiye’nin geleceğine nasıl umutla bakabiliriz?" dedi.

ADANA - İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 15:41:50
Güncelleme :26 Ağustos 2004 Perşembe 15:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?