30
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

Nevruz alanından F-16'lar geçti

Diyarbakır'daki Nevruz kutlamalarında PKK bayrakları ve teröristbaşı Öcalan posterleri açıldı. Savaş uçakları Nevruz alanı üzerinde tur attı.

Diyarbakır'da, DTP'nin Nevruz kutlama programına katılmak için sabahın erken saatlerinden itibaren Nevruz Tertip Komitesi'nin organizesiyle kentin 30 ayrı noktasından kutlamanın yapıldığı Hamravat Evleri'ndeki alana Belediye otobüsleri ve minibüslerle vatandaşlar taşındı. Görevli araçlarda yer bulamayanlar ise kamyonlar, sepetli motorlar ve özel otomobillerle Nevruz alanına geldi. Alana 1 km mesafede inen vatandaşlar, ellerinde yeşil, sarı, kırmızı bayraklar ile polis noktasından sıkı aramadan geçirildi.

Nevruz kutlamalarına katılan DTP Grup başkanı Ahmet Türk, DEP eski milletvekili Leyla Zana, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, DEP eski Milletvekili Selim Sadak, Avrupa Parlamentosu'ndan Kürt milletvekili Feleknaz Uca, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile DTP'li Belediye başkanlarının büyük kısmı yöresel kıyafetlerle katıldı. DTP Protokolünün giydiği yöresel kıylafetlerin bir kısmının PKK'lıların giydiği kıyafetlerle aynı olması dikkat çekti. Alanda sık sık PKK terör örgütü ve Öcalan lehine sloganlar atıldı.

Nevruz alanında üzerinde Öcalanın posteri bulunan bir bayrak uçurulurken, Nevruz alanına Kürtçe "Tecrite hayır" yazılı pankartlar asıldı.

Nevruz alanındaki ilk konuşmayı DTP il başkanı Necdet Atalay yaptı. Atalay, "Kürt yoktur dediler, siz varsınız burdasınız. Bugün tarihi bir gün gerçekleştirdik. Siz geçmişinize sahip çıktınız. Yeni bir özgür yaşam için bir araya geldiniz. Ne kadar düşünmeseniz yoktur deselerde siz varsınız"dedi. Atalay konuşurken, 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet üssünden kalkan 3 savuş uçağı havada tur atarken, Atalay, "Uçaklarla bile Kürt halkını engeleyemezler"diye konuştu.

Bu arada arama noktasında çocuk yaştaki göstericiler polise taşlı saldırıda bulundu.Taş atan çocukları vatandaşlar engellemeye çalıştı ve bazı vatandaşların taş atan göstericilere tepki göstermesi dikkat çekti

Hürriyet
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 17:20:02
Güncelleme :22 Mart 2008 Cumartesi 08:46:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Şafak Han IP: 85.110.180.xxx Tarih : 22.03.2008 17:47:09

ALLAH (cc) sizi ve sizin yandaşlarınızı ıslah etsin