19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Nevruz tüm yurtta kutlanıyor

İstanbul Valiliği Türk Dünyası ve Akraba Toplulukları Koordinatörlüğü tarafından Sultanahmet Meydanı'nda Nevruz Şöleni düzenlendi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, Türk ulusunun, Atatürk ilkeleri doğrultusunda birlik, beraberlik ve barışın hakim olduğu, kardeşliğin pekiştiği, savaştan uzak, bir bütünlük içinde sonsuza dek varlığını sürdüreceğini söyledi. Vali Güler, konuşmaların ardından Nevruz ateşi üzerinden atladı, Türkler'in Ergenekon'dan çıkışını temsilen demir döverek, yumurta tokuşturdu.

Nevruz şarkıları eşliğinde ateş çevresinde halay çeken öğrencilere de eşlik eden Güler, ikram edilen pilavdan yedi. Şölende Azerbaycan, Türkmenistan, Kırgızistan, Kazakistan'dan şölene katılan sanatçılar ve öğrenciler şarkılar söyleyip folklor gösterileri sundu.

Bu arada, Van'daki nevruz kutlamaları çerçevesinde DEHAP'ın Valilik'ten izin alarak düzenlediği etkinlikte, bir grup gazetecilere saldırdı. Gruptakiler bir gazeteciyi döverek hastanelik etti.

DEHAP'ın etkinliği için Van Kalesi arkasında toplanan kalabalıktan bazı kişiler terörist başı Abdullah Öcalan'ın posterlerini açarak, sloganlar attı.

AJANSLAR
Yayın Tarihi : 21 Mart 2004 Pazar 15:00:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?