18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Nevruz’da ’kızıl tilki’li pankart

Ankara`daki Nevruz kutlamalarında açılan bir pankartla, son dönemde adına "Kürdistan" ibaresi eklenmesi tartışılan kızıl tilki de gündeme getirildi. Eylemde Kürt-Der, üzerinde kızıl tilki resmi olan "benim adım Vulpes Vulpes Kurdistanicus" yazılı pankartı açtı.

Ankara`da DEHAP tarafından düzenlenen Nevruz mitingi, Toros Sokak`ta başladı. DEHAP, Halkevleri, SDP, EMEP, Kaldıraç, Kürt-Der, Ekim Gençliği, Kızıl Bayrak okurları, Kaldıraç okurlarının aralarında bulunduğu yaklaşık üç bin kişilik grup, mitingin yapılacağı ``Ortadoğu ve Türkiye`de Dehaklar`a, inkar ve imha politikasına geçit vermeyeceğiz`` pankartı açarak, Abdi İpekçi Parkı`na doğru yürüyüşe geçti.

KIZIL TİLKİ TARTIŞMASI EYLEME TAŞINDI

Mitingde, son günlerde yaşanan hayvan adları tartışması da mitinge taşındı. Kürt-Der, eylemde üzerinde kızıl tilki resmi bulunan ve ``Benim adım Vulpes Vulpes Kurdistanicus`` yazılı bir pankart açtı.

Bazı kadınlar ve çocuklar eyleme yöresel kıyafetleriyle katılırken, genellikle eylemlerde şapka satan işportacılar, Nevruz`da poşu sattılar.

ABDULLAH ÖCALAN`IN RESMİ KESİRE İLE YANYANA

``İmralı`ya bin selam``, ``Dişe diş kana kan seninleyiz Öcalan`` sloganlarının atıldığı eylemde, Abdullah Öcalan`ın resimleri de taşındı.

Öcalan`ın yanında karısı Kesire Öcalan`ın da resimlerinin de taşındığı görüldü.

POLİSTEN DİKKATLİ ARAMA

Arama noktalarında yasa dışı PKK örgütünün bayrak ve flamalarıyla, örgüt lideri Abdullah Öcalan`ın resimlerinin alana sokulmasını önlemek amacıyla kadın polisler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Uyarının ardından, başörtüsü takan kadınların başörtülerinin içleri de arandı.

Eylemde okunan bildiride, savaşların arasında baharın yeşermesinin mümkün olmadığı, nevruzun barış demek olduğu dile getirildi.

Ortadoğu ve Türkiye`de insan hakların ve barışın emperyalistler tarafından baltalandığı kaydedilen açıklamada, ABD`nin Suriye`ye müdahale hazırlığı yaptığı ifade edildi.

Eylem, ``Fıratın Ezgisi`` adlı grubun sahne alması ve Nevruz ateşinin yakılmasının ardından sona erdi

ANKA / SANSURSUZ.COM
Yayın Tarihi : 21 Mart 2005 Pazartesi 00:26:38
Güncelleme :21 Mart 2005 Pazartesi 00:30:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?