25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Nevruz'un bombası Tarkan oldu

Hükümet 21 Mart Nevruz Bayramında özel bir kutlama programı hazırlandı. İşte ayrıntılar

Hükümet, 21 Mart Nevruz Bayramı’nı Ankara’da planlanan dev bir törenle kutlayacak. Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ateşten atlayacaklar. Tüm parti liderleri de törene davet edildi. Başbakan Erdoğan’ın da aynı gün Ankara’da halka seslenmesi planlanıyor.

TRT-TÜRK STARTI
TRT Genel Müdürlüğü’nün uzun bir süredir hazırlıklarını yaptığı ve başta Orta Asya Cumhuriyetleri olmak üzere tüm dünyaya hitap edecek bir yayın politikası sürdürecek TRT Türk’ün açılışı da 21 Mart’ta gerçekleşecek. TRT Türk, ünlü sanatçı Tarkan, Azerilerin ünlü sanatçısı Azerin, Özbekistan’la sanatçı Savara Nazarhan’la, hem nevruz kutlaması hem de yeni kanalın açılışını gerçekleştirecek.

TÜM TÜRKLER İZLEYECEK
AKM’deki gösteriler TRT-Türk’ten tüm Türkiye yanında tüm Orta Asya Cumhuriyetlerinde canlı yayınlanacak. Orta Asya Cumhuriyetlerindeki Nevruz kutlamaları da TRT-Türk’ün açılışı nedeniyle aynı akşam açılış kokteyli de yapılacak. Yapılacak kutlama ve açılış kokteyllerini CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçelil, DTP Genel Başkana Ahmet Türk de davet edildi.

HÜKÜMET’İN YENİ AÇILIMLARI
CHP seçim arifesinde Nevruz ve 1 Mayıs’ın bayram ilan edilmesi için yasa teklifi vermeye hazırlanırken, Hükümet, devrim niteliğinde sayılacak bu adımları bir ay önce atmıştı. Çalışma ve Kültür Bakanlıklarının ortak yürüttükleri projeye göre 1 Mayıs Emek Bayramı ve 21 Mart Nevruz Bayramı şeklinde tatil ilan edilerek kutlanacak.

Vatan
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 17:09:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?