19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

New York'ta 'Ankara Operasyonu'

ABD’nin New York eyaletinin Long Island bölgesinde, üyelerinin çoğu Türk olan bir şebeke tarafından işletilen petrol istasyonları ve marketlere baskınlar düzenlendi. Yüzlerce federal ajan tarafından düzenlenen baskınlarda, Türkler’in de içinde bulunduğu çok sayıda kişinin göz altına alındığı belirtildi.
ABD’de yayımlanan Newsday gazetesinin haberinde, söz konusu şebekenin 28 milyon dolar parayı "organize biçimde" akladığı ve ülkeye kaçak işçi getirdiği bildirildi. Baskınlarda tutuklanan 5 Türk’ün, Long Island’da 140’tan fazla petrol istasyonunu işleten şebekenin önemli isimleri, 57’sinin ise kaçak göçmen olduğu belirtildi. 2 kişinin halen arandığı açıklanırken, bu şahısların Türkiye’de olabilecekleri kaydedildi. ABD Gümrük ve Göçmenlik Bürosu’ndan yapılan açıklamada, tutuklananlardan 11’i hakkında daha önce de tutuklama emri bulunduğu belirtildi.
"Ankara Operasyonu" adı verilen operasyonun henüz başlangıç aşamasında olduğunu açıklayan yetkililer, şebekenin Long Island’daki çeşitli bankalarda bulunan yaklaşık 2.2 milyon dolarlık hesaplarına da el konulduğunu kaydetti. Tutuklanan Türkler’in isimlerinin Adil Bayat (41), Yahya Bayat (39), Turhan Ak (44), Ahmet Cayan (32) ve Orhan Alparslan (44) olduğu açıklandı. Şükrü Akkaya (42) ve Mustafa Çatalbaş’ın (41) ise halen arandığı bildirildi. Devam edecek operasyonda tutuklamaların artması bekleniyor.
NEW YORK - İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2004 Çarşamba 09:23:18
Güncelleme :7 Temmuz 2004 Çarşamba 13:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?