23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

New York’ta İngiliz Konsolosluğu’nda patlama

Elif Özmenek / New York

Sabahın erken saatlerinde, (3-3:30 sularında) New York’ta 3. Cadde ve 50. sokağın köşesinde bulunan İngiliz Konsolosluğu’nun önünde iki küçük patlamanın olduğu bildirildi.

New York polisi, 21 katlı binanın dış cephe camlarının kırıldığını ancak can kaybı olmadığını belirtti. Binanın önü trafiğe ve yaya girişine kapatılırken, polis binanın önündeki beton çiçekliklerin içinde iki küçük patlayıcı aygıt bulduklarını duyurdu. Oyuncak el bombasını anımsatan aygıtların içinde patlayıcı barut bulunduğu gazetecilere bildirilmesine rağmen polis, olayı hemen bombalı bir saldırı olarak nitelendirmiyor. Binadaki zararın birinci katta olması bulunan patlayıcı aygıtların içindeki barutun az olduğunu gösteriyor.

Polis, bu iki aygıtın aynı anda mı yoksa birbiri ardına mı patladığını anlamaya çalışıyor.

Patlamanın, İngiltere’de seçim gününe denk gelmesini göz önünde tutularak, olayın terör saldırısı olması olasılığı üzerinde duruluyor.

Eğer bu tahmin edildiği gibi bir bombaysa, 11 Eylül terör saldırılarından sonra Amerikan güvenlik görevlilerinin korkulu rüyası gerçek oldu demek yanlış olmaz. 11 Eylül’den sonra, New York polisi başta olmak üzere diğer güvenlik birimleri vatandaşları olası bombalı saldırılara karşı uyarıyordu. Özellikle New York metrosunda sahipsiz çantaların, paketlerin anında polise bildirilmesi yönünde sürekli uyarılarda bulunuyordu.

Can kaybı veya yaralının olmaması olayın sabahın erken saatleri olması ve İngiltere Konsolosluğu’nun bulunduğu bölgenin çoğunlukla iş yerlerinden oluşmasına bağlı.

Olay bölgesine çok sayıda bomba imha ekipleri var.

Patlamanın bir vatandaşının 911 olarak bilinen polis acil’i arayarak haber veridiği belirtildi.


SANSURSUZ:COM
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2005 Perşembe 13:29:23
Güncelleme :5 Mayıs 2005 Perşembe 13:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?