17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

'Niçin helva yapamıyoruz?'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, İran Dışişleri Bakanı Kemal Harrazi ile yaptığı görüşmede, bölgesel konular ile terör ele alındı.

Erdoğan’ın, görüşmenin sonunda, iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesinde atılacak adımları anlatırken, "Un, şeker var. Neden helva yapamıyoruz? Usta yok herhalde" demesi üzerine Harrazi, "Tam tersine çok fazla usta işe karıştığı için" karşılığını verdi.

Edinilen bilgiye göre, Azadi Oteli’nde gerçekleşen görüşmede, Başbakan Erdoğan, İran ile terör konusunda yapılan işbirliğine vurgu yaparak, ilişkilerin gelişmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İran Dışişleri Bakanı Harrazi de iki ülke ilişkilerinin olumlu bir şekilde gelişmesinden duyulan memnuniyeti ifade ederek, "iki ülke arasında bundan önce yaşanan yanlış anlamaların ortadan kalktığını" söyledi. İki ülke arasında hiçbir siyasi sorun bulunmadığını belirten Harrazi, Türkiye ve İran’ın terörden çok çektiğini, bu konudaki hassasiyeti bildiklerini anlatı.

Türkiye ile İran’ın bölgesinde müşterek iş yapabileceğini ifade eden Harrazi, Türkiye’nin farklı biçimde de olsa "demokrasiyi uyguladığını" belirtti. Harrazi, "Burada işlerin yürümesinde dengeleri gözetmek zorundayız. Bütün demokratik ülkelerde kendi demokrasilerine göre organlar vardır. Bunlar arasındaki dengeyi gözetmeliyiz" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Muhammed Hatemi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı kabul etti.
Cumhurbaşkanı Hatemi, Sadabat Sarayı’ndaki kabulde, Başbakan Erdoğan’ı sarayın kapısında karşıladı.


Cumhurbaşkanı Hatemi, Başbakan Erdoğan’a, ’’Burası sizin eviniz, kendi ülkenize hoş geldiniz’’ dedi.


Cumhurbaşkanı Hatemi, Başbakan Erdoğan’a, Türkiye’yi yakından takip ettiklerini ifade ederek, Erdoğan’ın belediye başkanlığı döneminde de çok başarılı olduğunu kaydetti.


Hatemi, Erdoğan görüşmesinde, Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Muhammed Rıza Arif, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güner de hazır bulundu. Yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Hatemi tarafından Başbakan Erdoğan onuruna verilen öğle yemeğine geçildi.


Yemekte, Cumhurbaşkanı Hatemi ve Erdoğan’ın eşleri de yer aldı.

TAHRAN
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 15:01:45
Güncelleme :29 Temmuz 2004 Perşembe 15:05:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?