19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Nükleer casus serbest bırakıldı

İsrail’in nükleer sırlarını ifşa etmek suçundan hapis yatan ve "nükleer casus" olarak tanınan Vanunu, kendisi için yasaklanan Batı Şeria’nın Beytüllahim kentine girince, gözaltına alındı. Vanunu, sorgulandıktan sonra serbest bırakıldı.

Üzerinde "Televizyon" yazılı bir araçla dün Batı Şeria’nın Beytüllahim kentine girmeye çalıştığı için dün gözaltına alınan Vanunu'nun ilk sorgusunda, ’Beytüllahim’e gitmesinin İsrail makamlarınca yasaklandığını bilmesine rağmen buraya giderek Milad Kilisesi’nde dua etmek istediğini’ söylediği belirtildi. Vanunu'nun seyahat ettiği araçta yapılan aramada, ’Noel Baba’ şapkası bulunduğu ifade edildi.

İsrail’in nükleer sırlarını ifşa etmekten 1986 yılında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Vanunu, cezasını tamamlayarak geçen nisan ayında özgürlüğüne kavuşmuştu. İsrail’in Vanunu’ya getirdiği kısıtlamalar arasında, Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ne gitme yasağı da bulunuyor. İsrail’i terketmesi ve yabancılarla görüşmesi de yasak olan Vanunu, fiili olarak ev hapsinde tutuluyordu. İsrail yönetimi, nükleer fizikçinin ülke savunması için ciddi tehdit oluşturduğunu düşünüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2004 Cumartesi 13:54:52
Güncelleme :25 Aralık 2004 Cumartesi 20:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?