17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Nurcan Taylan tarihe geçti

Madalya töreni sonrasında, Türk basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan, "Çok mutluyum. Bacağımda bir problem vardı, ağrıyordu. Eğer ağrımasaydı silkmede de dünya rekoru kırabilirdim. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın Bakanımın, Gençlik ve Spor Genel Müdürü ve Federasyon Başkanı’mın da müsabakaları izlemesi beni hırslandırıyordu. Başarımda söz sahibi olan antrenörlerime teşekkür ediyorum. Beni yetiştiren antrenörüm Mehmet Üstündağ’a altın madalyam armağan olsun. Aileme armağan ediyorum. Bu madalya için 10 yılımı verdim. Herşey bunun içindi ve bu madalyayı 70 milyon Türk hakediyordu. Bu altın böylece tarihe de geçti. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Bacağındaki problem nedeniyle çok zorlandığını ifade eden Taylan, "Yarışmalara katılamayacak durumda antrenmanlar yaptım. Ama asla inancımı kaybettim. Allah’ın yanımda olduğunu biliyordum. Çok dua ettim. Bu altın madalya dualarımın ve inancımın zaferiydi" dedi.
Halter Federasyonu Başkanı Kenan Nuhut ise, olimpiyatların ilk gününde altın madalya kazanmanın kendilerine mutluluk ve gurur verdiğini kaydetti. Üzerlerinde manevi bir baskının olduğunu vurgulayan Nuhut, "İyi bir taktik uygulamasıyla altın madalya kazandık. Burada 10 branşta yarışıyoruz. Diğer arkadaşlara moral olması bakımından Nurcan’ın madalyası son derece önemliydi" dedi.

 

Bu arada, müsabakanın hemen ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin aracılığıyla Nurcan Taylan’la telefon görüşmesi yaparak kendisini kutladı.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2004 Pazar 10:48:51
Güncelleme :15 Ağustos 2004 Pazar 13:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?