17
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

NY Times: Irak Savaşı yanlış bir savaş

New York Times (NYT) gazetesi yazarı Robert Herbert, ABD Başkanı George Bush'un bütün suçu El Kaide ve Usame Bin Ladin'e atarak ve ABD'nin tüm askeri gücünü "dünyayı değiştirmek" adına sihirli bir değnek gibi kullanarak Amerikan halkını kanlı bir oyuna sürüklediğini yazdı.


ABD askerlerinin savaş başladığından bu yana Irak'ta en kanlı dönemi yaşadığını belirten Herpert, cesaretle savaşan ve hayatını kaybeden ABD askerlerinin yanlış bir savaş için öldüklerini söyledi.


Herbert, dünyanın ve ABD'nin El Kaide ve Usame Bin Ladin'e karşı savaşta Başkan Bush'a destek verdiğini, fakat Bush'un niyetinin çok farklı olduğunu ve gözünü Irak'a diktiğini ifade etti.
Bob Woodward'ın 'saldırı planı' adlı yeni kitabına ve kitapta 11 Eylül saldırılarından 2 ay sonra Bush'un Savunma Bakanı Donald Rumsfeld'e Irak'a savaş açma planlarını açıkladığı iddialarına değinen Herbert, Başkan'ın planlarından Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice ve Dışişleri Bakanı Colin Powell'e bile bahsetmediğine dikkat çekti.


Herbert, Bush'un Irak'a savaş açarak dünyayı daha güvensiz bir hale getirdiğini ve savaşta içlerinde kadınların ve çocukların da bulunduğu binlerce Iraklı'nın öldüğünü yazdı.
Sonuç olarak ABD'nin terörün kökünü kazımak yerine daha da canlandırdığını belirten Herbert, Irak işgalinin militanların harekete geçmesine sebep olduğunu iddia etti.

NEW YORK - İHA
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 16:48:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?