24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

O akşam neler konuşuldu?

Cüneyt Özdemir'in hazırlayıp sunduğu '5N1K' programına konuk olan Orhan Gencebay, 6 Eylül 2010 akşamı AKP İstanbul İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar yemeğinde yaşananları anlattı.

İftarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile çekilen samimi fotoğrafları günlerce tartışılan Gencebay, "Eleştiriler beni üzdü." dedikten sonra çok çarpıcı ve kendisini eleştirenleri mahcup edecek bir açıklama yaptı. Özdemir'in 'O anda neler konuştunuz' sorusunu şöyle yanıtladı:

"O anda, 'Sayın Başbakan'ın bizim sanat camiamızda sosyal güvenlikten yoksun, çok kötü halde bazıları da sürünerek yaşamlarını yitiren arkadaşlarımız var. Onlar için bir şeyler yapmalıyız.' dedim. O da, altyapısı hazırsa ben bu sorunu çözecek projeyi hemen imzalarım. diyerek destek verdi. Yani, çok eleştirilen fotoğrafın çekildiği an bunlar konuşuldu. Başbakan'la ben yıllardır samimiyiz. O samimiyete dayanarak Başbakan benim elimi tuttu. Durum bundan ibarettir."

Ünlü sanatçı Gencebay, kendisini üzen eleştirileri anlattıktan sonra bir de Erdoğan'la pek bilinmeyen ortak anısını anlattı.

"KIZ İSTEMEYE GİTTİK"

"Sayın Başbakan'la İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemlerden bu yana tanışır, konuşuruz." diyen Gencebay ilginç kız isteme anısını anlattı:

"Biz, o dönem Belediye Başkanı olan Erdoğan'la birlikte kız istemeye gittik... (Cüneyt Özdemir soruyor: Kime kız istemeye gittiniz?)

Bir arkadaşımıza... Ama asıl konu bu değil. Kız istemeye gittik aileye de: Vermezseniz kızı kaçırırız dedik! Seramonide lafı getirip Belediye Başkanı olduğu için 'kız isteme' aşamasında sözü Sayın Erdoğan'a bıraktım. O da, 'Siz benden yaşça büyüksünüz, size daha uygun' diyerek isteme işini bana bıraktı. Kaçırmaya gerek kalmadı, kızı verdiler."

.
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2010 Cumartesi 21:50:18
Güncelleme :3 Ekim 2010 Pazar 20:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mustafa IP: 95.9.97.xxx Tarih : 2.10.2010 13:01:58

ne kadar saçma ya değerli bi r sanatçımız  syn. başbakan ile görüşmesinin bir anomrmal durummuş gibi eleştirilere maruz kalmasına çok üzülüyorum....değerli sanatçımız fotografta samimi olduğu içn eleştiriler almış...bu eleştirileri yapan sanat dünyası ve medyayı kınıyorum!!!!!