19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

O askerler Beşiktaş Adliyesi'nde

İrtica ile Mücadele Eylem Planıyla ilgili ifadeye çağrılan askerler Beşiktaş Adliyesi'ne geldi.

Kamuoyunda "AK Parti ve Fettullah Gülen’ni Bitirme Planı" ve "Kaos Planı" olarak bilinen“İrtica ile Mücadele Eylem Planı” ile ilgili sürdürülen soruşturmada ifadeye çağrılan 6 asker ile bir sivil memur İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Beşiktaş’taki adliye binasına geldi. Subaylar ıslak imzalı eylem planının yer aldığı ihbar mektubundaki belgeleri yok etmekle suçlanıyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı askerlerin, ifadelerinin alınması için geçen hafta Genelkurmay'a ihtarlı davet mektubu göndermişti. Saat 13.00'de gelen Albay Şükrü Kısadere, üsteğmenler Erhan Sakallı, Kazım Bozkurt, Fatih Karacaer, Berrin Şahin, Astsubay Başçavuş Mustafa Urhan, sivil memur Rıfat Sülük adliyeye girerken yüzlerini gizledi.

Şüphelilerin ifadesini aralarında Zekeriya Öz'ün de bulunduğu Ergenekon Soruşturmasını yürüten savcılar aldı. Askerler arasında belgede imzası bulunan Deniz Kurbay Albay Dursun Çiçek'in de yer aldığı ileri sürüldü. Ancak bu haber doğru çıkmadı. Avukatı Dursun Çiçek'in Ankara'da görevi başında olduğunu söyledi.

Taraf Gazetesi 12 Haziran 2009 günü, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü’nde İrtica ile Mücadele Eylem Planı adı altında bir çalışma yapıldığı haber verdi. Belgenin altında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek’in paraf ve imzasının bulunduğu iddia edil ve belgeye ait fotokopilere yer verildi.

Haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı soruşturma emri verdi. Aynı gün Askeri Savcılık soruşturma başlattı. Belgenin sahte olmasının anlaşılması üzerine Genelkurmay Başkanlığı, doğruluğu ortaya konulamayan belgeyi üretenler, sızdıranlar ve yayımlayanlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılması amacıyla dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesi kararlaştırdı ve “Sahte belge üretenler yargılansın” dedi. Soruşturmayla ilgili 7 Ağustos 2009'da yetkisizlik kararı verildi.

"İrtica İle Mücadele Planı" iddialarıyla ilgili ifadesi istenen Albay Dursun Çiçek "örgüt üyeliği" suçlaması ile tutuklanmış ve Hasdal Askeri Cezaevi’ne konulmuştu. Kurmay Albay Dursun Çiçek tutuklanmasının ardından 24 saat geçmeden avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine tahliye edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcığı. “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” olduğu ileri sürülen belge ile ihbar mektubunun 12 gün önce posta yoluyla geldiğini ve belgenin Adli Tıp Kurumu'na gönderdiklerini açıklamıştı. İddiaya göre belgedeki ıslak imza Kurbay Albay Dursun Çiçek'in di.

 

Kenthaber
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2009 Cuma 13:02:15
Güncelleme :30 Ekim 2009 Cuma 15:57:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?