27
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

O cinayette flaş gelişme!

Cem Garipoğlu'nun kardeşi Levent, dedesi Kasım ve amcası Hayyam Garipoğlu, halası ve hizmetçilerde dahil 12 kişi gözaltına alındı.

Mart'ta başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak Cem Garipoğlu aranıyor. Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu tutuklu ve cezaevinde. Cem'in annesinin de en son ABD'de olduğu bilgisine ulaşılmıştı. Zanlının annesi hakkında da yakalanması istemiyle bülten çıkarılmıştı.

CEM'İN YERİ SORULDU

Münevver Karabulut cinayetinin zanlısı Cem Garipoğlu'nun ailesinden 12 kişi Asayiş Şube Müdürlüğünde.İlk bilgilere göre daha öncede ifadeleri alınan bu kişilere Cem Garipoğlu’nun nerede olduğu ve kendisinin maddi olarak nasıl desteklendiği soruldu.

Bugün bu kişilerin evlerinde arama yapan polis, burada elde edilen bilgi ve belgelerle ilgili bilgi de alıyor. Ayrıca Münevver Karabulut'un babası Süreyya Karabulut'un ''Olay yerinde 700 bin dolar vardı'' iddiası aile bireylerine sorulduğu belirtiliyor. Alınan ifadelerin ardından 9 kişi serbest bırakıldı. Cem'in ağabeyi ve amcası Hayyam Garipoğlu da dahil 3 kişinin ise ifade verme işlemi devam ediyor.

Levent Garipoğlu geçen hafta savcılığa çağırılmış ve kan ve doku örnekleri alınmıştı.

8'İ CEM'İN YAKINI

Gayrettepe'deki İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilenlerden 8'inin, cinayet zanlısı olarak “kırmızı bülten”le aranan C.G'nin aile üyeleri olduğu belirtildi. Diğer 4 kişinin ise, ailenin yanında çalışanlar olduğu öğrenildi.

EMEKLİ HAKİM DEDE OĞLUNU ADALETE TESLİM ETMİŞTİ

Uluslararası kırmızı bültenle aranan Cem'in dedesi Kasım Garipoğlu emekli bir hakim. Kasım Garipoğlu, Sümerbank'a el konduğu zaman 8 gün gözaltında kalmış. Oğullarından Nida Garipoğlu (Cem'in babası) o dönem Almanya'daymış. Baba Kasım Garipoğlu oğlunu çağırmış: Türkiye'de aranıyorsun hemen gel. Adaletten kaçmak yok.

Öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu'nun amcası, kardeşi ve dedesinin de aralarında bulunduğu 12 kişinin ifadesi alınıyor. 

Cem Garipoğlu'nun amcası işadamı Hayyam Garipoğlu, kardeşi Levent Garipoğlu ve dedesi Kasım Garipoğlu ile kuzenleri ve hizmetçiler dahil toplam 12 kişi cinayete ilişkin ifadesine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne çağırıldı. 12 kişinin şu sıralar ifadesi alınıyor.

10 KİŞİ EMNİYETTEN AYRILDI

Öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu'nun iki amcası ve dedesi dışındaki 10 kişi ifadelerinin ardından emniyetten ayrıldı.

Cem Gariopğlu'nun amcaları Hayyam Garipoğlu ve ağabeyi Levent Garipoğlu'nun ifadelerinin alınmasına devam ediliyor.

SORGUYA BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ DE KATILDI

Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü'nde devam eden ifade alma işleminde İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen ve Ankara'dan gelen müfettişlerin de bulunduğu öğrenildi.

Aralarında Hayyam Gariboğlu'nun da bulunduğu 12 kişinin ifadesinin alınması bizzat müfettişler kontrolünde gerçekleştirildi. Öte yandan, Münevver Karabulut cinayetinde bugüne kadar çalışan polisler hakkında da soruşturma açıldığı ve müfettişlerin bu konuda da çalışma yapacağı iddia edildi.

GARİPOĞLU: BİLSEK BİZ TESLİM EDERİZ

Öte yandan Cem Garipoğlu'nun amcası olan işadamı Hayyam Garipoğlu, ifadesinin alınmasının ardından emniyetten ayrıldı.

Emniyet çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Garipoğlu, sabah saatlerinde kendisinin, babasının ve yakın akrabalarının evlerine gelen İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin kendilerini ifade vermeye çağırdığını belirterek, "Cem'in aranması için geldiler. Daha önce de bizim evlerimiz birkaç defa arandı. Bu rutin bir olay. Cem aranıyor, yerini biz de bilmiyoruz, onlar da bilmiyor. 

Bizden bilgi istediler. Bildiğimiz olayları tekrar bir daha anlattık" diye konuştu.

Konuya ilişkin emniyetten daha önce bilgi aldıklarını ifade eden Garipoğlu, taze bir bilgi olup olmadığının araştırıldığını söyledi. Aramalara ilişkin tutanak tutulduğunu anlatan Garipoğlu, Cem Garipoğlu'nun da evlerinde olmadığına dair tutanak tutulduğunu söyledi.

Türkiye'nin gündeminde 5.5 ayı aşkın bir süredir bu konu olduğunu aktaran işadamı Hayyam Garipoğlu, "Aslında neden 5.5 aydır devamlı televizyonlarda veriliyor diye düşünmeniz lazım. Her gün bir cinayet oluyor, Türkiye'de her gün şehitler oluyor, televizyonlarda 2 dakika veriliyor. Bu olay gündemde. Bunun arkasında neler olduğunu araştırın" dedi.

Garipoğlu bir soru üzerine ise, "Bizde olsaydı elbette ki teslim ederdik. Olmayanı teslim edemeyiz" ifadelerini kullandı.

 

...
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2009 Salı 15:15:39
Güncelleme :18 Ağustos 2009 Salı 18:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?