19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

O defter artık yok!

Üç yıllık restorasyon çalışması sonrası yeniden ziyarete açılan Selanik’teki Atatürk evinde bulunan ‘Anı defteri’’ kaldırıldı. Ziyaretçilerin görüşlerini yazdığı ‘’Anı Defteri’’ 7 yıl önce Başbakan Erdoğan’ın ziyareti sırasında görüp sinirlendiği bir yazı nedeniyle tartışmalara neden olmuştu.

2006 yılında Selanik’e giden Başbakan Erdoğan, anı defterinde bir vatandaşın yazısını görüp sinirlenmiş ve o sayfayı yırtmıştı. Fethi Dördüncü adlı vatandaş deftere, ‘’ Tayyip Erdoğan hükümeti, Bakanlar ve AKP milletvekilleri, Atatürk ilke, devrim ve Cumhuriyet idaresini ortadan kaldırıp Hilafet devleti kurma çabasındadır’’ diye yazmıştı. Dördüncü, bu yazı nedeniyle 3 bin lira para cezasına çarptırılmış, Erdoğan’a da 10 bin lira tazminata mahkum olmuştu.

VURAL AÇIKLADI

Selanik’teki Atatürk evinden defterin kaldırıldığını MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural açıkladı. Vural şöyle dedi:

‘’Evin içini boşaltmışlar. Eskiye dair hiç bir şey yok. Binanın zemin katına 'Atatürk ve çocuk' odası demişler ancak çocukluğuna dair bir tek eşya yok. Ziyaretçiler 'Atatürk'ün evine mi yoksa TOKİ’nin örnek konutuna mı geldik ?' diye soruyorlar. Anı defteri de kaldırılmış. Balmumundan bir heykel var, oturtmuşlar Atatürk'ü film izliyor. Bu ne saygısızlıktır?"

ÜÇ YIL SÜRDÜ


Kültür ve Turizm Bakanlığı, Atatürk'ün, 1881 yılında Selanik'te doğduğu evi restore ederek, yeniden düzenledi. 2010’da başlayan çalışmalar üç yıl sürdü. Binanın zemin katında "Atatürk ve Çocuk Odası", birinci katta "Selanik Odası", ikinci katta "İstanbul Odası" ve üçüncü katta da "Ankara odası" olarak isimlendirilen odalar yer alıyor. Binada Atatürk'ü koltuğa oturmuş şekilde canlandıran silikondan yapılmış bir heykel de bulunuyor. Üst katlarda, evin eski teşhir düzenini gösteren maketler de sergileniyor.

...
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2013 Pazartesi 13:15:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Dr... IP: 95.15.107.xxx Tarih : 26.08.2013 19:22:05

Bu mu bahaneniz; özgürce düşüncelerimizi ortaya koymaktan ve konuşmamızı engelledikten sonra, bu mu demokrasi anlayışınız ?!.. Özgür halklar olarak bizler seni başka kime şikayet edebileceğiz; ABD'ye mi, AB'ye mi; AİH'ya mı, veya başka  kimlere ? !... Topraklarımızdaki halkların bütünlüğünü sağlamak için şikayet edeceğimiz merci neresi olmalıdır, bunu sen belirt ! Aklıma bir öneri geldi; halklarının sesini ve uyarılarını anlamak için Başbakanlık Binasında bir defter açınız; ilk sayfasını ben yazacağım ! Demek ki, sandıklara güvenmek olmuyormuş ! (hakkı verilen demokrasi, yönetimlerin en doğrusu ve en güzeli olanıdır; bunu sağladığınız/sağlayamadığınız için de sizlere içten hürmetlerimi sunarım)