31
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

O gemi nereye kayboldu?

Sahil Güvenlik Komutanlığı, Rusya'nın Novorossiyk Limanı'ndan yüklediği demiri Bartın Limanı'na getirmek için Pazar günü yola çıkan ve haber alınamayan Panama bayraklı Rezzak isimli geminin arama kurtarma faaliyetlerinin sürdüğünü, ancak herhangi bir bulguya rastlanamadığını bildirdi.

Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada, 19 Şubat’ta İnebolu/Kastamonu açıklarında Panama bayraklı M/V Rezzak isimli gemiye ait 25 kişilik 2 adet boş can salı ve 5 adet can simidi görüldüğünün ihbar edilmesi üzerine geminin batmış olabileceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Yapılan incelemeler neticesinde geminin Rusya’nın Novorossiyk Limanı'ndan ayrıldığı ve 18 Şubat Pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren de gemiden haber alınamadığı kaydedildi.

Açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı’na ait 3 Sahil Güvenlik botu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 1 adet kurtarma uçağı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 1 adet fırkateynin bölgede arama kurtarma faaliyeti icra ettiği belirtilerek, şu ana kadar herhangi bir bulguya rastlanamadığı bildirildi.

ANKA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 16:44:38
Güncelleme :21 Şubat 2008 Perşembe 07:21:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?