18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

O kışla bizim evimizdi!

Afyonkarahisar'da patlamanın meydana geldiği kışlaya adını veren Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç'ın ailesi, aynı acıyı 19 yıl sonra tekrar yaşıyor. Şehidin annesi Nuran ve babası Mehmet Saraç, oğullarının adını taşıyan kışlada meydana gelen olayı televizyondan duyduklarını ve büyük üzüntü yaşadıklarını söyledi.

Oğlu Mete'nin 1993 yılında Van'daki çatışmada şehit düştüğünü kaydeden baba Mehmet Saraç, oğlunun adını taşıyan kışlayı kendi evi gibi gördüğünü söyledi.

Patlama haberi karşısında şok geçirdiğini ifade eden Mehmet Saraç, 'Patlama, evimizde oldu gibi. Olayı duyunca çok duygulandım, iki gündür perişan olduk. 25 evladımız şehit oldu, ailelerine bol sabırlar dilerim. Onlar şehit düştüklerinden, Peygamber efendimizin dizinin yanında olacaklar, bu tesellimiz oluyor' diye konuştu.

Anne Nuran Saraç ise olay gecesi sabaha kadar televizyon başında beklediklerini ve iyi bir haber gelmesi için dua ettiklerini dile getirerek, 'Şehit haberleriyle çok üzüldük, evlat acısını yaşayan bilir, çok zor bir şey, unutulmuyor. 19 yıl sonra tekrar aynı acıyı yaşadık' dedi.

AA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2012 Cumartesi 14:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?