20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

O madencilere müjde

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN YENİ YILA GİRDİĞİ MADEN KAPATILDI

Yılbaşını CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte geçiren madencilere sözleşme uzatılmaması nedeniyle ücretsiz izin verilmişti. Şirket, işçilerin yeniden madene döneceklerini duyurdu.

Linyit İşletmeleri (ELİ) Müessese Müdürü Hakkı Duran, Uyar Madencilik tarafından işletilen arkale Kömür Madeni ile yeni alım sözleşmesi için görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

Madende sözleşmenin yenilenmemesi üzerine üretimin durmasının, işçiler açısından mağduriyete yol açmasını arzu etmediklerini ifade eden Duran, ''İşçilerin mağdur olmaması için kömür alımına devam edeceğiz. İşçiler işlerine geri dönecekler. Yeni sözleşme için de görüşmeler sürüyor'' dedi.

Ege Linyitleri İşletmesi'nden aldığı lisansla 2004 yılından bu yana Darkale Maden Ocağı'nda üretim faaliyetini sürdüren Uyar Madencilik, yıllık ürettikleri 450-500 bin ton kömürü termik santrallerde kullanılmak üzere Türkiye Kömür İşletmesi'ne satıyordu.

TKİ'nin 2 yılda bir yaptığı alım sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine, madende bugün itibariyle üretim durdurularak, 750 işçiye ücretsiz izin verilmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, işçilerin ücretsiz izne gönderildiği haberi üzerine "Umarım bu durumun benim ziyaretimle ilgisi yoktur" demişti.

Önceki haber

Manisa'nın Soma ilçesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni yıla girdiği Darkale maden ocağı kapatıldı.

Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) ile sözleşmesi 31 Aralık 2010 tarihinde biten kömür ocağı, dün saat 16.00 - 24.00 vardiyasına işçileri almadı. Şirket yetkilileri tarafından ücretsiz izinli oldukları söylenen işçiler evlerine geri döndü. Bu sabah saat 08:00'de ocak girişinde toplanan işçiler, işyerlerini açtıkları pankartlarla geri istedi. 750 kişinin çalıştığı Darkale maden ocağında sessiz bekleyiş sürüyor. TKİ ile pazarlık aşamasında olan şirket yetkilileri Ankara'da görüşmelere başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yeni yıla Darkale maden ocağında girmiş işçilerle sohbet etmişti.

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN YENİ YILA GİRDİĞİ MADEN KAPATILDI
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN YENİ YILA GİRDİĞİ MADEN KAPATILDI
KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN YENİ YILA GİRDİĞİ MADEN KAPATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2011 Çarşamba 11:22:05
Güncelleme :5 Ocak 2011 Çarşamba 17:20:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?