18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

O merminin sırrı çözüldü

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kayapınar'da basın açıklaması yaptığı yerde bulunan mermiyi, bir yerel televizyon kanalı muhabirinin cebinden düşürdüğü ortaya çıktı.

Kayapınar ilçesindeki kültür merkezinde düzenlenen 2. Ekoloji ve Yerel Yönetimler Konferansı'na katılan Demirtaş ve BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın gazetecilere açıklama yaptığı yerde, uzun namlulu silaha ait bir mermi bulundu.

Demirtaş, bunun üzerine yaptığı açıklamada, ''tehdit'' edildiklerini belirterek, bu konuda hükümeti eleştirdi.

Daha sonra bir açıklama yapan BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, Diyarbakır'da yerel bir televizyon kanalında muhabirlik yapan bir kişinin merminin kendi cebinden düştüğünü ifade ettiğini bildirdi.

Muhabirin başka bir habere gitmek için acilen çıkmak istediği sırada anahtarını çıkarırken, merminin cebinden düştüğünü anlattığını belirten Zümrüt, bu kişinin daha sonra ifade vermek üzere polis merkezine gittiğini sözlerine ekledi.

Önceki haber

Diyarbakır'da hakkında hazırlanan fezleke ile ilgili açıklama yapan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın arkasına kimliği belirsiz kişiler tarafından mermi bırakıldı.

BDP tarafından Kayapınar Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Ekoloji ve Yerel Yönetimler' konferansına katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, konferans sonrasında toplantı salonu dışında gazetecilerle bir araya geldi. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından kendisi ile beraber 8 kişi hakkında hazırlanan fezlekenin Meclis'e gönderilmesini değerlendiren Demirtaş'ın arkasına konuşma yaptığı sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından uzun namlulu silaha ait bir adet mermi bırakıldı. Hareketlilik yaşanması üzerine arkasına dönüp mermiyi fark eden Demirtaş, bu tür tehditlere kulak asmadan yollarına devam edeceklerini söyledi.

iha/AA
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2012 Cuma 13:11:12
Güncelleme :1 Haziran 2012 Cuma 17:33:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?