18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

O savcılara HSYK şoku

Terörle mücadale kapsamında açılacak soruşturmalara bakacak savcılar belirlendi. İstanbul Başsavcı vekili Fikret Seçen, özel yetkili savcılardan MİT soruşturmasının yürüten Sadrettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar ile Balyoz soruşturmasını yürüten Hüseyin Ayar'a yeni düzenleme kapsamında yetki verilmediği öğrenildi.

Kamuoyunda 3. yargı paketi olarak bilinen düzenlemenin ardından kurulan Bölge Ağır Ceza Mahkemeleri'ne ve Terörle Mücadele Savcılıklarına HSYK tarafından atamalar yapıldı. HSYK, 26 'özgürlük hakimi' atadı. Özel yetkili mahkemeler yerine 11 ilde 13 mahkeme görevlendirildi.

Atamalar kapsamında İstanbul'da 4 önemli ismin görev tanımları değişirken onlardan İstanbul Özel Yetkili Başsavcı vekili Fikret Seçen’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili olarak görevine devam edeceği öğrenildi.

MİT SORUŞTURMA SAVCISINA 'TERÖRLE MÜCADELE'DE GÖREV YOK

Bu isimler şöyle: İstanbul Özel Yetkili Başsavcı vekili Fikret Seçen, MİT görevlilerinin ifadeye çağrıldığı soruşturmayı yürüten savcılar Sadrettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar, Balyoz savcısı Hüseyin Ayar. 

Bu 4 ismin yeni düzenleme kapsamında "terörle mücadele" başlıklı soruşturmaları yürütemeyeceği öğrenildi.

9 ESKİ ÖZEL YETKİLİ SAVCIYA GÖREV

Bu arada 28 Şubat soruşturmasını yürüten özel yetkili savcı Mustafa Bilgili görevinde kaldı.

9 eski özel yetkili savcıya bölge mahkemelerinde görev verildi

 

...
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2012 Çarşamba 16:55:49
Güncelleme :11 Temmuz 2012 Çarşamba 17:16:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?