20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

O tartışma işten etti!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu toplantıları sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarıyla tartışan 9 BM güvenlik görevlisinin önce açığa alındığı, ardından da idari görevlere kaydırıldığı bildirildi. Erdoğan'ın korumalarıyla BM görevlileri arasında yaşanan arbedenin görüntüleri de ortaya çıktı. New York'taki toplantılar sırasında Erdoğan'ın korumalarıyla BM güvenlik görevlileri arasında geçtiğimiz Cuma günü yaşanan arbede hafta sonunda basına yansıdı. Yaşanan gerginliğin detay, görüntü ve sonuçları ise olaydan günler sonra ortaya çıkmaya başladı.

Associated Press'in haberine göre, söz konusu gerginlik, Filistin lideri Mahmud Abbas'ın konuşmasına yetişmek için çıkış kapısından Genel Kurul salonuna girmek isteyen Başbakan Erdoğan'ın korumalarına, BM güvenlik görevlilerinin geçiş izni vermemesi üzerine yaşandı. Taraflar arasında çıkan arbede sonucunda ise bir BM korumasının hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Ajans, olaya ilişkin soruşturma başlatan BM'nin, arbedeye karışan dokuz güvenlik görevlisini önce açığa aldığını, daha sonra ise idari görevlere kaydırdığını ifade etti.

ÖZÜR KONUSU

Yaşanan tatsızlığın ardından BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un, New York'taki Türkevi’de ziyaret ettiği Başbakan Erdoğan’dan özür dilediği belirtilmişti. Bu konu da Ban'ın sözcüsü Martin Nesirky'ye soruldu.

"Yanlış anlaşılmadan kaynaklanan bir olay. Benzer yanlış anlaşılmaların önüne geçilmesi için gerekli önlemler alındı. Konu tatmin edici bir şekilde çözüldü" diyen sözcü, "Özür dilendi mi?" sorusunu ise yanıtsız bıraktı, ancak olaydan sonra Erdoğan ile Ban’ın görüştüklerini doğruladı.

 

...
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2011 Salı 12:57:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?