18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

O tartışma tarih oluyor

FIFA Başkanı Blatter, FIFA'nın kale çizgisine kamera yerleştirilmesi önerisini inceleyeceğini söyledi. Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Başkanı Sepp Blatter, FIFA'nın kale çizgisine kamera yerleştirilmesi önerisini inceleyeceğini söyledi.

Blatter, Almanya'da yayımlanan SonntagsBlick gazetesine yaptığı açıklamada, sistemin etkili şekilde çalışacağına dair güvence verilmesi halinde, topun çizgiyi geçip geçmediğinin daha kolay anlaşılması için kale çizgisine video kamera yerleştirilebileceğini belirtti.

Daha önce hakemlere yardımcı olmak amacıyla video görüntülerinin kullanılmasına karşı olduğunu söyleyen Blatter, kale çizgis1 kameralarıyla ilgili teknolojinin Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun (IFAB) mart ayındaki toplantısında ele alınacağını kaydetti.

Blatter, ''Ben kameraya kesin karşı değilim. Kale çizgisi kamerası teknolojisi uygulanabilir hale getirilirse kabul ederim. Sistemin güvenliği güvence altına alınırsa bu teknoloji kullanılabilir. Ancak bu 2010 Dünya Kupası için hazır olmayacak'' dedi.

FIFA yetkilileri daha önce hakemin video görüntülerinden pozisyon tekrarlarını izlemesinin oyunun akışını yavaşlatacağı gerekçesiyle maçta video görüntülerine başvurulmasına karşı olduklarını söylemişlerdi.

AA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2010 Pazar 16:48:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?