18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Obama Erdoğan'la ne konuştu?

G-20 Zirvesi'nin yapıldığı Toronto'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack H. Obama arasındaki görüşme sona erdi.

 

Kanada'nın Toronto kentindeki Intercontinental Hotel'de bir araya gelen Erdoğan ve Obama'nın görüşmesi 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşmede, İran'ın nükleer programı, Türkiye-İsrail ilişkileri ve terör saldırıları ele alındı.

Toplantıda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ve Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Namık Tan da hazır bulundu.

GÖRÜŞMEDEN BAŞLIKLAR

* İsrail'in insani yardım gemisine saldırısı tüm detaylarıyla ele alındı. ABD, Türkiye ile İsrail arasındaki anlaşmazlıkların giderilmesi, ilişkilerin düzelmesi için katkı sunacağını belirtti.

* Terör örgütü PKK'nın saldırıları görüşüldü. Terörle mücadelede Türkiye-ABD-Irak üçlü mekanizmasının daha etkin hale getirilmesine karar verildi. ABD, terörle mücadelede Türkiye'ye katkısını sürdüreceğini ifade etti.

* Brezilya ve Türkiye'nin arabuluculuğunda İran'la yapılan uranyum takası anlaşması ele alındı. BM'de İran'a yaptırım konusunda Türkiye'nin neden "hayır" oyu verdiği konuşuldu. Türkiye, konunun diplomasi yoluyla çözülmesi yönündeki isteğini yineledi..

* Türkiye-Ermenistan ilişkileri görüşülmedi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2010 Pazar 08:49:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?