18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Öcalan, 1999'daki savunmasını yineleyecek

Abdullah Öcalan, tarihi fırsat olarak değerlendirdiği yeniden yargılama sürecinde 1999’daki savunmasını yenileyeceğini bildirdi.

PKK lideri Öcalan, avukatlarıyla yaptığı görüşmede, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin hakkında vereceği yeniden yargılama yönündeki karar konusunda geniş değerlendirmelerde bulundu.

KÜRT SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE TARİHİ FIRSAT

Yeniden yargılamanın sadece kendisini ilgilendiren bir durum olmadığını söyleyen Öcalan, yargılanmanın Kürt sorunun çözümünde tarihi bir fırsat olacağını ifade etti. Öcalan, "Davayı Kürt sorunun demokratik çözümü için bir araç yapmak istiyoruz" dedi.

1999’DAKİ TAVRIMDA ISRARLI OLACAĞIM

Öcalan, olası bir yeniden yargılamanın Kürt sorununun çözümü konusunda bir platform haline getirme düşüncesinde olduğunu belirtti. Öcalan, 1999’daki savunmasını tekrarlayacağını bildirdi.

Öcalan, AİHM kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetleyen Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne karşı siyasi bir direniş gösterilmesi önerisini de değerlendirirken, "Bu tamamiyle sorumsuzca bir öneridir" dedi. Öcalan, "Sürecin önüne geçmeyecekler" diye konuştu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2005 Perşembe 19:51:22
Güncelleme :12 Mayıs 2005 Perşembe 20:44:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?