18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Öcalan: ABD bize karşı olumlu

Terör örgütü PKK/KONGRA-GEL’den koparak yeni bir örgüt kuran Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, ABD ile işbirliği içinde olduğunu ilk kez somut şekilde açıkladı.

NTV Televizyonu’nun haberine göre, bir internet sitesine açıklama gönderen Öcalan, ABD’nin örgütüne karşı olumlu bir tutum içinde olduğunu söyledi. Öcalan, Celal Talabani ve Neçirvan Barzani aracılığıyla “Türk hükümetince kabul görmek istediği” mesajı gönderdiğini de ileri sürdü.

PKK/KONGRA-GEL’in yeniden silahlı eylemlere başlama kararına karşı çıkarak örgütten kopan Osman Öcalan, “rizgari online” adlı internet sitesine gönderdiği açıklamada önemli mesajlar verdi.

Öcalan, Kuzey Irak’ta kurduğu PWD adlı yeni örgütün ABD ile işbirliği içinde olduğunu, “ABD’nin PWD girişimine karşı olumlu bir tutum alması, özgürlük hareketinin kazanç hanesine yazılacak bir gelişmedir” sözleriyle ortaya koydu. Öcalan, “Kürt halkının özgürlük davası güneyde olduğu gibi kuzey ve diğer parçalarda da ABD’nin desteğini alması eşsiz değerdedir. Böylesi bir destek çözüme büyük katkı sağlayacaktır” dedi.

Osman Öcalan açıklamasında önemli bir iddia da bulundu. “Türkiye hükümetince kabul görmek, PWD girişiminin çözüm misyonunu üstlenmesinin gereğidir” diyen Öcalan, “Sayın Celal Talabani ve Neçirvan Barzani’nin bu doğrultudaki çabaları büyük değer ifade eder” ifadelerine yer verdi.

Bilindiği gibi Talabani ve Neçirvan Barzani, geçtiğimiz hafta Ankara’ya aynı gün ziyarette bulunmuşlardı. Osman Öcalan, kurduğu yeni hareketin Mesud Barzani, Celal Talabani, Neçirvan Barzani, Mustafa Hicri ve Abdullah Murtedi gibi isimlerin desteğini aldığını öne sürdü.
NTV
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2004 Pazartesi 16:44:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?