19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Öcalan Budizm'e merak sardı

Kendisini antik Yunan’ın güneş tanrısı Apollona, yarı tanrı Promethus’a ve peygamberlere benzeten teröristbaşı Abdullah Öcalan şimdilerde Budizm’e merak sardı.
Tutuklu bulunduğu İmralı’da kitap okuyarak vakit geçiren terörstbaşı, mitoloji kitaplarının yanısıra Buda’nın öğretilerini içeren kitaplara özel ilgi gösteriyor. İlahi dinlerle ilgili kitaplar da okuyan teröristbaşı destanları da gözardı etmiyor. Teröristbaşının avukatları ile yaptığı görüşmelerde, hatta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) savunmasında kendisini neden tanrılara benzettiği ortaya çıktı. Okuduğu kitapların etkisi altında kalan teröristbaşı, ençok ilgiyi mitoloji ve dini kitaplara gösteriyor. Bir internet sitesi, töreristbaşının okuduğu kitapların listesini yayınladı. Listede yer alan kitaplardan bazıları şunlar:
Batı Mitolojisi, Doğu Mitolojisi, Mitoloji Sözlüğü, Kendini Yaratan İnsan, Gılgamış, Yaratıcı Mitoloji, İlkel Mitoloji, Odysseia, İlyada, Zincire Vurulmuş Prometheus, İnanna’nın Aşkı, Tanrı Nil Kıyısında Öldü, Aşk Tanrıçası, Sümerli Ludingirra, Hititler ve Hattuşa İştarın Kaleminden, Klasik Yunan Mitolojisi, Dünya Mitolojisi Büyük Destan ve Söylenceler Antolojisi, Ben Cyrus Zerdüşt’ün Torunu, Buda’nın Öğretisi, Buda Zihnini Kazanmak, Eski Metinlere Göre Budizm, Budistlerin Kutsal Kitapları, Şamanizm, İslam Felsefesi Tarihi, İbrahim Peygamber, İnsanlığı Aydınlatan İnsiyeler (Dinlerin Gizli Tarihi), Kitabı Mukaddes Eski ve Yeni Ahit- Tevrat Zebur, İncil, Kur’an-ı Kerim Meali, Dinler Tarihi, İlkçağ Felsefesi Tarihi, Felsefe Sözlüğü, Hallac-ı Mansur".
Terörisbaşı, 8 Haziran’da görülen AİHM’deki savunmasında, "El birliğiyle tüm kıtaların efendi güçleri sözüm ona komployla beni İmralı adasına derdest ettiklerinde, aklıma gelen bir efsane de Yunan tanrısı Zeus’un yarı-tanrılardan Prometheus’u Kafkas dağlarında kayalıklara bağlayıp her gün ciğerini kartallara yedirerek yenileyen gerçeğini hatırlamak oldu. Hani şu insanlık için tanrılardan ateşi, özgürlüğü çalan Prometheus! Sanki efsane şahsımda gerçeğe dönüşüyordu" ifadesini kullanmış, PKK terör örgütünün eylemlerini yönlendirirken de yaptıklarını dönemlere ayırarak, Hz. Musa, Hz. İsa, hatta Hz. Muhammed’in yaptıkları ile özdeşleştirmişti.
HASAN ESEN - ANKARA (İHA)
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2004 Çarşamba 12:39:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?