20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Öcalan:DEHAP devre dışı kalmalı

PKK/KONGRA-GEL’in ölüm listesinde bulunan Osman Öcalan, yeni kurduğu Yurtsever Demokrat Parti’nin silahları bütün olarak gündemden çıkardığını belirtti.

"DEHAP devre dışı kalmalıdır"

Siyasal mücadeleyle sonuç almak istediğine dikkat çeken Öcalan, şunları söyledi;

"DEHAP yağısını biz çözümleyici bulmuyoruz, eskiye takılıp kalmıştır. Silahlı mücadele döneminin siyasal yapısıdır... Hem yapılanması hem de siyaset tarzıyla mevcut gelişmelere cevap veremez. Bu konuda denemeler yapıldı ancak başarılı olunamadı. Bizce artık DEHAP devre dışı kalmalıdır, yeni partileşme olmalıdır. Yeni yapılanma, yeni partileşme, programdan siyaset tarzına kadar her bakımdan bir yeniliğe ihtiyaç var"

"Genel bir siyaset affına ihtiyaç var"

Osman Öcalan, genel bir siyaset affına da ihtiyaç olduğunu savundu ve af olması halinde, yeni bir oluşum içinde yer alabileceklerinin altını çizdi.

"Cezaevi koşullarında siyaset yapılmaz"

Özel hayatıyla ilgili olarak da Abdullah Öcalan’ın sert açıklamalarını değerlendiren Osman Öcalan, Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarında artık siyaset yapılamayacağını görüp, arkadaşlarına inisiyatif tanıması gerektiğini savundu.

"Silahlı yönteme başvurmayacağız"

Silahlı yönteme başvurmayacaklarını ısrarla dile getiren Osman Öcalan, konuyla ilgili olarak şunları söyledi;

"Askeri elbiselerimizi indirmişiz, yıkamışız, ütülemişiz. Anı olarak saklıyoruz. Sadece anı olarak, tekrar giymek için değil. Biz kendimizi bütünüyle demokratik siyaset yapmaya yatırmış durumdayız"

"ABD’nin Irak’taki müdahalesi doğru"

ABD ile resmi ilişki içinde olmadıklarını söyleyen Öcalan, "ABD’nin Irak’taki müdahalesini destekliyoruz" dedi.

Kürtlerin kendi başlarına yapamayacaklarını ABD sayesinde yaptığını, bundan hiçbir rahatsızlık duymadığını söyleyen Öcalan’a göre, ABD PKK/KONGRA-GEL’den uzak duruyor ve bunun yerine demokratik mücadeleyi esas alan bir gücün Türkiye ile muhatap hale gelmesinden yana

cnn türk namık durukan
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2004 Cumartesi 09:30:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?