19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Öcalan eleştirdi AKP savundu

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in operasyonda öldürülen teröristin evine yaptığı taziye ziyaretini eleştiren Abdullah Öcalan, Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın tepkisini anlamak gerektiğini söyledi.
Ziyaretin suç olmadığını kaydeden AKP Diyarbakır Milletvekili Cavit Torun ise Türkiye’nin gündeminin saptırılmaya çalışıldığını savundu.

Hassasiyetler önemli
"Rojaciwan" adlı internet sitesine göre, İmralı’da avukatlarıyla görüşen Öcalan, taziye ziyareti için, "Yakışmıyor. Savaşınız da, barışınız da tuhaf. Kazandırmayan bir kumar mantığı var" dedi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na atanan 1. Ordu Komutanı Orgeneral Büyükanıt’ın ziyareti "çirkin" olarak nitelendirmesinin de bir anlamı olduğunu belirten Öcalan, "Anlamak lazım, bunu niye dedirtiyorsunuz? Hassasiyetleri görmek gerekir. Beni anlamamakta büyük bir inat var" diye konuştu.
AKP’li Torun ise Baydemir’in de aralarında bulunduğu 5 belediye başkanının PKK’lı Mehmet Sait Özgün’ün ailesine taziye ziyaretine gitmesinin kanuna göre suç olmadığını belirtti.

Gündem saptırılıyor
Ziyaretle Türkiye’nin gündeminin saptırılmak istendiğini öne süren Torun, şunları söyledi:
"Türkiye’nin gündemi bu değildir. Keşke başkanlar her iki tarafı da hoşnut edecek davranışlarda bulunsalardı. Bekçinin de taziyesine gitselerdi. Dini vecibeleri yerine getirmek için gittiklerini söylüyorlar."
MİLLİYET
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2004 Cumartesi 15:01:34
Güncelleme :14 Ağustos 2004 Cumartesi 15:05:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ali AYDIN IP: 81.215.23.xxx Tarih : 14.08.2004 15:47:50
Bir ara söylüyorlardı bu Öcalan bir gün gelir bizim devletin içinde söz sahibi bir hale gelir diye. galiba o günler yaklaştı. O nun değil konuşmak, böyle şeylerde yorum yapma hakkı nasıl olabilir. Sakın olaki onu sevdirmeye çalışmasalar.