18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Öcalan eridi

PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan, Kenya'da yakalandıktan sonra getirildiği İmralı Adası'nda 5'inci yılını doldurdu. Önce idam cezasına çarptırılan, ancak bu cezası AB uyum yasalarına göre ömür boyu hapse çevrilen Öcalan, 16 Şubat 1999'dan beri İmralı'da yatıyor.

Her çarşamba beklediği avukatları ve kardeşlerinin, kimi zaman hava muhalefeti nedeniyle ziyaret edemediği Öcalan, her sabah saat 06.00'da kalkıp, gece 22.00'de yatıyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde toplam 1.5 saat spor yapan Öcalan, 110 kilo olarak geldiği İmralı'da 84 kiloya indi.

Askerlere ve cezaevi çalışanlarına verilen karavanadan yemeğini plastik kaşık ve çatalla yiyen Öcalan'a, İmralı'ya geldiği zamanki elbiseleri artık bol gelince ziyaretçilerinden daha küçük beden elbise istedi.

Öcalan, her gün duş alıp sakal tıraşı oluyor; çamaşırlarını kendisi yıkıyor; gününün büyük bölümünü kitap ve ziyaretçilerinin haftalık olarak topluca getirdiği gazeteleri okuyarak geçiriyor.

İmralı Adası havadan, denizden ve karadan 1000'e yakın asker tarafından korunuyor. Cezaevi ve binaların bulunduğu bölgeler, tel örgülerle çevrili. 24 saat kameralarla izlenen Öcalan, haftada 2 kez cezaevi doktorunca, 15 günde bir ise kardiyolog, psikolog ve dahiliye uzmanınca muayene ediliyor. Verilen raporlarda hep sağlıklı olduğu belirtilen Öcalan'ın avukatları ise sık sık yaptıkları açıklamalarda müvekkillerinin sağlık durumunun bozulduğunu öne sürüyor. 

HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2004 Pazar 02:45:00
Güncelleme :15 Şubat 2004 Pazar 02:51:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?