19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Öcalan'a af dilekçesi Başbakanlık'ta

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı ve AKP Şanlıurfa Milletvekili Yahya Akman, Abdullah Öcalan`ı "halk önderi" olarak kabul eden ve özgür bırakılmasını ve Kürt halkından özür dilenmesini isteyen 177 vatandaşın dilekçelerini Başbakanlığa gönderdiklerini bildirdi.

TBMM`ye geçen hafta, kendilerini "Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kürt vatandaşı" olarak tanıtan ve Abdullah Öcalan`ı "halk önderi" olarak kabul ettiklerini bildiren 177 kişi tarafından dilekçe verilmişti.

Bu dilekçelerde, Abdullan Öcalan`ın özgür bırakılması, Kürt halkının Türkiye Cumhuriyeti`nin asli anayasal vatandaşları olarak kabul edilmesi ve tüm vatandaşlık haklarının verilmesi istenirken, "Bugüne kadar Kürt halkına karşı dil yasağına kadar varan uygulamalardan dolayı Kürt halkından özür dilenmesi, devletin geçmişiyle hesaplaşması ve çatışma sürecinde yaşanan olayların tüm yönleriyle aydınlatılması için tarafsız bir `Gerçekleri Araştırma ve Adalet komsiyonu` kurulması" istekleri yer alıyordu.

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı Yahya Akman, kendilerine gelen bu dilekçeleri Başbakanlığa ilettiklerini açıkladı. Akman, komisyonun çalışma sisteminin, eksiklikleri olmadıkça bütün dilekçeleri kabul etmek ve gereğinin yapılması için ilgili yerlere göndermek olduğunu belirterek, ``Dilekçe hakkı kutsaldır. Komisyon olarak da görevimiz bize ters gelen dilekçeleri de ilgili yerlere ulaştırmaktır `` dedi.

Akman, eski DEP milletvekillerinin tahliye edilmesinden sonraki gelişmeleri de değerlendirirken, ``Bu memlekette sorumluluk üstenen herkesin konuştuğu zaman dikkatli olması gerekir. Ülkede 8-10 yıl öncesine kadar çok şey değişti. Vatandaşlarda değişmiştir. Bu mevcut sağlanan huzur ortamının devam ettirilmesi çok önemlidir. Bu çerçevede adımlar küçümsenmemelidir`` diye konuştu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2004 Pazartesi 12:51:23
Güncelleme :21 Haziran 2004 Pazartesi 13:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hüseyin aslan IP: 195.93.74.xxx Tarih : 23.06.2004 13:03:22
Bu güzel insanimiza resmen ölü etiyediriyorlar , 30.000 insaninimizin katil ve katillerine ,avrupanin Türkiye brolari tarafindan hacli ordularinin yapamadigini biz bu ucuruma feda etmek isteniyor bu gaflet, niye uyan milletim gecmisini tarihini ecdadini hiristiyan mezarina koymak istiyorlar. Allah bu millete tekrar istiklal marsi yazmak nasib etmesin... Tabiiki yazmak isteyen islamla yogrulmus osmanli torunu kalirsa ... Bizim manevi bütünlügümüz milli bütünlügümüzdür. SAYGILAR SEVGILER HERKESE