18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Öcalan'a özel gemi tahsis edildi

Türkiye Denizcilik İşletmeleri`nin Adalet Bakanlığı`na hibe ettiği "Tuzla" adlı gemi,Abdullah Öcalan`ın yattığı İmralı Adası`ndaki cezaevine gidişlerde ulaşım sorunu yaşayan avukatlarına tahsis edildi.

Haliç Tershanesi`nde bakıma alınan Tuzla gemisinin personeli de özel eğitimden geçirilecek.25 yıllık emektar "İmralı 9" kosteri ise kasım ayının sonunda kullanımdan kalkacak.

Abdullah Öcalan`ın avukatlarının İmralı`ya gidiş gelişlerinde yaşadıkları ulaşım sorunu, Adalet Bakanlığı`nca yapılan özel gemi tahsisiyle çözüldü.

Özelleştirme sürecindeki Türkiye Denizcilik İşletmeleri`nin (TDİ) Adalet Bakanlığı`na ``hatıra`` bıraktığı ``Tuzla`` gemisi, Bakanlık tarafından avukatlara tahsis edildi.

Avukatlar, Abdullah Öcalan`la görüşmek için Bursa`dan kosterle İmralı Adası`na gidiyorlardı.Ancak, oldukça eski olan koster, fırtınalı ve yağmurlu günlerde kullanılamıyordu. Bu nedenle, avukatlarının 3 ay süresince Öcalan`la görüşemedikleri süreçler yaşanmıştı. Avukatlar, uzun süredir Adalet Bakanlığı`ndan ulaşım sorunun çözülmesini istiyordu.

Avukatlar, sonunda çareyi Türkiye Barolar Birliği`ne başvurmakta buldu. Koster nedeniyle ulaşımın sağlanamadığını ve böylece ``savunma hakkının kısıtlandığını`` söyleyen avukatlar, Türkiye Barolar Birliği`nden ulaşım sorununun çözülmesini istedi. Türkiye Barolar Birliği de bunun üzerine Adalet Bakanlığı`na başvurdu.

HİBE GEMİ ÖCALAN`IN HİZMETİNDE

Adalet Bakanlığı, Barolar Birliği`nin başvurusuna olumlu yanıt vererek, avukatlara yeni bir geminin tahsis edileceğini bildirdi. Adalet Bakanlığı da Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından kendisine hibe edilen gemiyi Öcalan`ın avukatlarına tahsis etti.

GEMİYE ÖZEL BAKIM

Öcalan`ı avukatlarıyla buluşturacak olan hibe geminin adının ``Tuzla`` olduğu öğrenildi. Tuzla gemisi, önümüzdeki dönemde avukatları İmralı`ya taşıyacak. Gemi, Adalet Bakanlığı tarafından Haliç Tershanesi`ne gönderildi. Bakanlık, burada geminin bakımının yapıldığını ve personelin de özel eğitimden geçirildiğini bildirdi.

Söz konusu eğitim ve bakım işleri bir ay sürecek. Tuzla gemisi, kasım ayının son haftasında hizmet vermeye başlayacak. Avukatları daha önce taşıyan ``İmralı 9`` adlı kosterin kullanımına son verilecek. 25 yıllık İmralı 9 kosteri, 1999 yılından bu yana, avukatları İmralı`ya taşıyordu.
sansursuz.com
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2004 Pazartesi 11:40:55
Güncelleme :25 Ekim 2004 Pazartesi 11:46:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?