23
Mayıs
2024
Perşembe
ANASAYFA

OECD çalışmalara başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İktisadi Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) ve Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) işbirliğiyle hazırlanan proje doğrultusunda, “İstanbul Metropoliten Alan Değerlendirme” çalışmaları başladı.

Büyükşehir, OECD ve DPT ortak çalışması, sosyo-ekonomik trendler ve rekabet avantajları, İstanbul Vizyonu, Metropoliten Yönetişim altı ana başlık altında sürdürülüyor. Bunlar; İstanbul Bölgesel hizmet merkezi, Bölgesel Finans Merkezi, Turizm ve Kültür Kenti, Bilim ve Teknoloji Kenti, Sektörel Stratejiler ve öncelikle, Sanayiin İstanbul Dışına Taşınması ile İstanbul’un mekansal gelişimi.


Çalışmayla, şehrin metropoliten alan analizi yapılacak. Buna göre dönüşüm potansiyeli ortaya konacak. Buna bağlı olarak da uzun vadeli bir vizyon çerçevesi belirlenecek. Projeyle, İstanbul için global rekabet gücü oluşturacak strateji ve politikalar üretilecek. Proje hayata geçince, İstanbul’un kendi kendine üreten bir kent olarak, dünya şehirleriyle rekabet edecek konuma gelmesi hedefleniyor.



Çalışma, OECD Bölgesel Kalkınma Politikaları Komitesi’nin daha önce çeşitli ülkelerde ve şehirlerde gerçekleştirdiği metropoliten alan değerlendirme çalışmalarından biri olacak. Tamamlandığında, OECD tarafından onaylandıktan sonra sonra uluslararası takdimi ve tanıtımı yapılacak. OECD, bu çalışmayı daha önce Kanada, Japonya, Montreal, Busan, Atina; Seul ve Mexico City gibi ülke ve şehirlerde yapmıştı. İstanbul için yapılacak çalışma Aralık 2006’da bitirilecek.





Mehmet Arifoğlu-Kenthaber/İstanbul
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2005 Çarşamba 14:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?