18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

’Off-shore’zedeye müjde

İmar Bankası’na el konulmadan önce off-shore hesaplarından son 1 ayda mevduat hesabına dönenlere ödeme yapılmayacağını öngören yasa hükmü iptal edildi.

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Haşim Kılıç, söz konusu hükmün 5 üyenin oyuna karşı 6 üyenin oyuyla iptal edildiğini bildirdi.

Bir gazetecinin, “Bu durumda olanlara ödeme yapılacak mı?” sorusuna Kılıç, ödeme yapılıp yapılmayacağının TMSF’nin kararına ve bu konuda yerel mahkemelerde açılan davaların sonuçlarına bağlı olduğunu kaydetti.

İptal edilen düzenleme şöyle: “... Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme iznini kaldırdığı tarihten geriye doğru bir ay içinde, kıyı bankalarındaki hesapları Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca sağlanan mevduat güvencesi kapsamına almak amacına matuf olarak, bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izni kaldırılan bankaların yurtiçi kayıtlarına, muhabir bankaca karşılığı nakden veya bankacılık işlemleri yapma ve mevduat kabul etme izni kaldırılan banka dışındaki bir başka banka aracılığıyla ödenmeksizin aktarıldığı tespit edilen hesaplar ile...”


Anayasa Mahkemesi, dava konusu hükmün geçen yıl yürürlüğünün durdurulması istemini reddetmişti.


AA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2005 Çarşamba 18:10:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?