21
Mayıs
2024
Salı
ANASAYFA

Oğlumu PKK'dan kurtarın!

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaklaşık 8 ay önce terör örgütü PKK tarafından kaçırılan evli ve 2 çocuk babası Uzman Çavuş Zihni Koç'un Amasya'da yaşayan ailesi çocuklarının bir an önce kurtarılmasını istedi.

Merkez Karaali Köyü'nde yaşayan iki çocuk babası çiftçi Veysel Koç (54), basın mensuplarına yaptığı açıklamada, oğlunun kaçırılmasının ardından ailesi ile zor günler yaşadığını, eşi Gülsüm Koç'un (56) bu üzüntüyle hasta olup öldüğünü kaydetti.

Yaşlı gözlerle oğlunun biran önce serbest bırakılmasını isteyen Veysel Koç, “Eşim kalp krizinden vefat etti. Evimiz perişan durumda. Yetkili ve ilgililerden yardım bekliyoruz. Mümkünse biz biran önce oğlumuza kavuşmak istiyoruz. Tek isteğimiz oğlumuzun bir an önce serbest bırakılması”diye konuştu.

Bu konuda yetkililer başta olmak üzere toplumun her kesiminden yardım beklediklerini anlatan acılı baba, oğlundan haber alamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etti.

Oğlu ile birlikte kaçırılan sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz'un serbest bırakıldığı gün eşi ile birlikte sabaha kadar uyumadıklarını, telefon beklediklerini, yollara baktıklarını, oğullarının da serbest bırakılabileceği düşüncesi ile umutlandıklarını anlatan baba Veysel Koç, şöyle konuştu:

“Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Eşim bu acıya yüreği dayanamadı. 7 ay oldu. Aç, susuz, sıkıntı içindeyiz. Yollara bakmaktan tükendim. Sayın başbakandan, cumhurbaşkanından, BDP milletvekillerinden yardım bekliyorum. Allah rızası için bize de bir ilaç olsunlar, çocuğumuzu göndersinler. İki torunum babamız gelecek diye bekliyorlar. Allah rızası için bizlere bir yardım eli uzansın. Yetkililerden bunu bekliyorum.”

“Benim gelinim de Kürt”

Oğlunu kaçıranlara da seslenen baba Veysel Koç, Türkler ve Kürtlerin din kardeşi olduğunu belirterek, “Bizim kimse ile davamız yok. Türk-Kürt kardeştir. Bizim gelinimiz de Kürt. Bizim kimseyle bir alıp veremeyeceğimiz yok. Biran önce Allah rızası için çocuğumuzu bıraksınlar. Bir tane oğlum var” şeklinde konuştu.

“Küçük torunum babasını görevde biliyor”

Olayın ardından gelini ve torunları ile birlikte yaşadıklarını anlatan Veysel Koç, 4 yaşındaki küçük torunu Hasan Hüseyin Koç'un babasının kaçırıldığından haberi olmadığını, babasını halen görevde olduğunu bildiğini, 12 yaşındaki büyük torunu Alican Koç'a ise söyleyecek söz bulamadıklarını söyledi.

Kaçırıldığı öne sürülen Uzman Çavuş Zihni Koç'un kız kardeşi Arzu Koç ise ağabeyinin kaçırılmasının ardından ailelerinin dağıldığını, annesinin evlat acısıyla öldüğünü ifade ederek yetkililerden yardım istedi. Zihni Koç'un 11 yıllık hayat arkadaşı Mihrican Koç da eşinin serbest bırakılmasını isteyerek iki oğluna söyleyecek söz bulamadığını, küçük oğlunun 'Babam niye gelmiyor? Babamın komutanları mı babama izin vermiyor? Babamın görevi daha bitmedi mi?' diye sorduğunu ancak oğluna cevap veremediğini söyledi
 

AA
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2012 Pazar 19:16:32
Güncelleme :5 Şubat 2012 Pazar 19:51:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
M.SALİH ÖZBEY IP: 78.179.63.xxx Tarih : 5.02.2012 23:57:29

DÜNYA LİDERİ NE DER ACABA?
PKK REHİNELERİNDEN HALA HABER YOK!

Konuşunca mangalda kül bırakmayıp, İsrail kadar olamayanlara sesleniyorum,
PKK terör örgütü tarafından kaçırılan 5 Güvenlik görevlisinin akıbeti ne oldu?
Neden kimse bir açıklama yapmıyor?
Bunlar devletin görevlileri değil mi?
Keyif için oralarda kalıyorlardı?
Vaaz mı geçildi bu insanlardan?
Suriye deki olaylar bizim işimizde, kaçırılan 5 güvenlik görevli neden bizim konumuz olmuyor?
Kos koca Türkiye Cumhuriyeti, PKK cinayet örgütü tarafından kaçırılan 5 evladına nasıl sahip çıkmıyor-çıkamıyor?
Devlet ne için var?
PKK'nın Güneydoğu'da yol kesip dağa kaçırdığı Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç 200 gün, kaymakam adayı Kenan Erenoğlu 169 gün, polis memuru Nadir Özgen 139 gün, uzman çavuş Kemal Ekinci ise 118 günden beri örgütün elinde bulunuyor ve hala kurtarılamadı!

İSRAİL KADAR OLAMADIK!

Dünyaya yön veriyor, iktidar ve şürekası ama, 6-7 aydan beri,PKK terör örgütünün elinde bulunan 5 vatan evladını kurtaramadık!
Bırakın kurtarmayı, isimlerini hatırlayan bile çıkmaz aramızda!
Peki,
Hamas tarafından kaçırılan, İsrailli asker, Gilat Şalit,tanımayanımız var mı?
Türk medyasının, her gün nakış gibi işleyip beynimize nakş ettiği, İsrailli Gilat Şalit, 2006 yılından, serbest bırakılıncaya kadar hemen her gün medya da yer aldı!
Ve
İsrailli askeri Gilat Şalit uğruna binlerce Filistinli insan, İsrail tarafından katledildi!
Sonuç; Filistinli, 1027 esire karşılık, Hamas tarafından takas edildi!
Şimdi VAN MÜNİT’Çİ zevat ve taifesi, 5 güvenlik görevlisi ile ilgili ne düşünüyor acaba?
Uzman çavuş Zihni Koç’un annesi, Gülsüm KOÇ, oğlunun kaçırılmasından sonra, kahrından vefat etmiş!
Acılı aileler her gün medya da,”İMDAT” deyip, Devleti idare edenlerden yardım istiyorlar!
Görülen o ki, devleti idare edenler çok meşgul!
Yandaş medya da, embesil olmuş!
Aydın denilen cahil cuhara takımı ise”Biz hırantız” Hepimiz Ermesiyiz” demekle meşguller!
Kaçırılan “Türk” olunca sesleri sedaları gıçlalarına kaçmış…
Bu şu demektir;
Acılı ailelerin “feryatlarını” daha bir süre