26
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Öğrencilerden yumurta yağmuru!

Ankara SBF'de CHP'li Batum'dan sonra AK Parti'li Burhan Kuzu da protesto edildi. Kuzu'ya yumurta atan öğrenciler, "'Kolektif yumurta şenliğine hoşgeldiniz" şeklinde pankart açtı.

Öğrenciler Ankara SBF'de anayasa konulu bir konferansta AK Parti'li Burhan Kuzu'yu yumurta atarak protesto ettiler.

Toplantıda konuşma yapacak olan Meclis Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu'yu salonda uzun süre sloganlarla protesto etti.Görevliler şemsiye açarak Kuzu'yu korumaya çalıştılar.

Ögrencilerin "Kolektif yumurta şenliğine hoşgeldiniz" şeklinde bir pankart açması dikkat çekti.Kuzu bir süre salonda bekledikten sonra salonu terk etti.

Ankara Üniversitesi'nde düzenlenen bir seminerde CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum öğrenciler tarafından protesto edildi.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde düzenlenen 'Türkiye'de Anayasa Sorunu' konulu seminere konuk olarak gelen CHP Genel Sekreteri Süheyl Batum konuşmasına başladığında bir grup öğrenci tarafından sloganlar atıldı.

Öğrencilerin sözlü sataşmalarına rağmen bir süre daha konuşmasını sürdürmeye çalışan CHP Sözcüsü ve Genel Sekreter Batum “Bir arkadaş, ‘Ben Anayasayı dinlemek istiyordum’ diyor. Mutluluğun resmini değil ama faşizmin resmini çizebilirsin. Söyledikleriniz haklı, öğrencilere yapılan müdahaleye karşı çıktık. Biz hiçbir öğrenciyi dövdürmedik. Ama bu yaptığınız faşizm. Farkı görün; burada Başbakan, Egemen Bağış konuşuyor olsaydı, polis çağırılıp bu arkadaşlar şimdi dayak yiyor olacaktı. Biz demokrat insanlarız, protesto etme hakkı var. Bahçeşehir Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve İTÜ’de konuşma hakkı vermeyenler ile CHP’lileri aynı kefeye koyarsanız ayıp yapmış olursunuz” diye konuştu.

Batum daha sonra salondan ayrıldı.

...
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2010 Çarşamba 14:35:39
Güncelleme :8 Aralık 2010 Çarşamba 14:44:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?