18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Öğretim üyeleri: İmam hatipler kapatılsın

ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği'nin öncülüğündeki 7 öğretim elemanları derneğinin temsilcileri TBMM'de CHP ve AKP gruplarını ziyaret etti ve ortak bir bildiri yayımladı. Öğretim üyelerinin ortak bildirisinde, "Her geçen gün daha ciddi bir toplumsal ve siyasal sorun haline gelen İmam-Hatip Liseleri derhal kapatılmalıdır" denildi.

Yoğun güvenlik önlemi alınan TBMM Çankaya kapısı önünde biraraya gelen öğretim üyeleri adına bildiriye ODTÜ Öğretim Üyeleri Derneği Başkanı İnci Gökmen okudu.

Bildiride, hükümetin hazırladığı 11 maddelik YÖK Tasarısı eleştirilerek, "Söz konusu girişimle üniversitelerin değil, imam hatiplerin önünün açılması olduğu anlaşılmıştır. İktidar, sistemi kökten değiştirerek İmam hatip liselerinin etkinlik düzeyini hızla arttırmayı hedeflemektedir. Böylece en önemli kazanımı eğitim alanında olan 8 yıllık eğitimin rövanşının imam hatipler özelinde alınması sağlanmış olacaktır" denildi.

Açıklamada, türban ve İmam Hatip'i üniversiteye taşıma ideali ile gündeme gelen yapısal müdahalelerin laik cumhuriyet okullarını medreseleştirmeyi amaçlayan gizli niyeti açığa çıkardığı belirtildi.

Bildirinin okunmasının ardından öğretim üyeleri CHP meclise girerek CHP grubunu ziyaret etti. ODTÜ Rektörü Ural Akbulut burada yaptığı konuşmada, Tasarının metnini görmediğini söyledi. Akbulut, YÖK ile ilgili değişiklik konusunda yapılan çalışmalara katılan 8 öğretim üyesinden 3'ü dışındakilerin bu tasarı ile ilgili hiçbir bilgileri olmadığını söyledi.
ANKARA
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2004 Pazartesi 18:22:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?