25
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Öğretmen atamaları yapıldı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 10 bin kadroya 9 bin 599 öğretmen atadı.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, öğretmen atamaları dolayısıyla MEB Başöğretmen Salonu'nda düzenlenen törendeki konuşmasında, kadrolu ve sözleşmeli öğretmenlerle başarılı bir şekilde yürüttükleri eğitim öğretim faaliyetlerine, bu atamaların taze bir kan getireceğini ümit ettiğini söyledi.

Bakan Çubukçu, ''Müfredatların yenilenmesinden bilişim teknolojilerinin eğitimde kullanılmasına kadar çok geniş bir yelpazede eğitimin tüm bileşenlerinde yaşanan bu değişim sürecine hiç kuşku yok ki genç öğretmenlerimiz çok daha güçlü bir şekilde adapte olacaklar ve uyum sağlayacaklardır. Öğretmenlerimizin yenilikçi olmalarını, bilgi toplumunun yarattığı hızlı değişim karşısında bilgilerini sürekli güncelemelerini, iyi bir rol model olmalarını bekliyoruz” dedi.

Ağustos ayında bir defada atama

Bugüne kadar öğretmen atamalarının, yarı yıl ve yaz tatili dönemleri olmak üzere yılda iki kez yapıldığını hatırlatan Çubukçu, eğitim öğretim hizmetlerinde aksama yaşanmaması için bundan sonra yaz tatili döneminde her yıl Ağustos ayında bir defada atama yapmayı planladıklarını söyledi.

Temmuz'da sözleşmeli öğretmen atanacak

Bu atama döneminde kadroya geçecek sözleşmeli öğretmenlerin pozisyonları, önce sağlık ve eş durumu özrü olan sözleşmeli öğretmenlerin yer değiştirmeleri için kullanılacağını belirten Çubukçu, öğretmenlerin özre bağlı yer değiştirme talepleri karşılandıktan sonra boşalacak pozisyonlar için de 9 Temmuz’da sözleşmeli öğretmen atanacağını kaydetti.

Ataması yapılan öğretmenlerin, Ağustos ayında alınacak öğretmen adaylarıyla birlikte göreve başlayacaklarını ifade eden Çubukçu, göreve başlayacak öğretmenlere başarılar diledi, öğrencilere bilgiden çok bilgiye ulaşma yollarını öğretmelerini istedi.

Konuşmaların ardından Çubukçu, salonda bulunan öğretmen adaylarından ve diğer katılımcılardan birer numara söylemelerini isteyerek oluşturulan 9 haneli başlangıç numarasıyla atamaları başlattı. Bilgisayar kurası sonucunda 10 bin kadroya koşulları uygun olan 9 bin 599 öğretmen, tercihlerine göre atandı.

Öte yandan, kendilerini ''İşsiz ve Güvencesiz Eğitimciler Platformu'' olarak adlandıran bir grup, Bakanlık önünde atamaları protesto etti
 

AA
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2010 Cuma 12:59:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?