20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

'Öğretmenin kalitesi garantide'

Öğretmenlerin gelişimini desteklemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Garanti Bankası tarafından oluşturulan "Öğretmenin Sınırı Yok" projesi için dün start verildi.

15 milyon YTL kaynak ayrılan proje kapsamında 100 bin öğretmene eğitim verilecek ve "Öğretmen Akademisi Vakfı" kurulacak.

3 MİLYON KADINA OKUMA-YAZMA
İmza töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık olarak Türkiye'de eğitimin özü ve müfredatıyla ilgili önemli adımlar attıklarını söyledi. Çelik, "Yapılandırıcı, öğrenciyi sormaya, sorgulamaya sevk eden bu yeni sistemi bütün Türkiye'deki tüm okullarımıza yerleştirmek, müfredatın doğru algılanmasını sağlamak çok önemlidir'' ifadesini kullandı.

Öğretmenlerin büyük bir çoğunluğunun eski müfredata dayalı yükseköğretim kurumlarında yetiştirildiğini, daha sonra okullara tayin edildiklerini anlatan Çelik, hayat boyu öğrenmenin önemine de dikkat çekti. Bakan Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde İstanbul'da başlatılan "Ana Kız Okuldayız'' projesiyle de 4 yıl içerisinde 3 milyon kadına okuma yazma öğretmeyi hedeflediklerini söyledi.

'Öğretmenin kalitesi garantide'

PROJEYE 15 milyon YTL kaynak ayıran Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Türkiye'nin önemli gündem maddesinin eğitim olduğunu ifade ederek, eşit eğitim hakkının önemine dikkat çekti. Şahenk, "Öğretmenlerin ihtiyaçlarını her şeyden öncelikli tutmalı, öğretmenliği refah seviyesi yüksek bir meslek haline getirmeli, kalitesini garanti altına almalıyız'' diye konuştu.

Sabah
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2008 Cumartesi 07:03:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet altun IP: 88.230.27.xxx Tarih : 21.06.2008 17:17:23

sn bakan sen kendini eğitsen iyi olur.