24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Öğretmenlerin rüşvet kavgası

Adana'da öğretmenler arasında rüşvet yüzünden okulda başlayan tartışma karakolda bitti.Edinilen bilgiye göre olay, 19 Mayıs Lisesi'nde dün akşam saatlerinde yaşandı. Resim öğretmeni S.D. (Selami Dönmez) ile kimya öğretmeni Ş.H. (Şefik Hafif) arasında ismi açıklanmayan bir öğrenci yüzünden tartışma yaşandı. Kimya öğretmeni Ş.F., okul yönetimi ile işbirliği yapan S.D.'nin bir öğrenci velisinden okula nakil karşılığında 200 milyon lira rüşvet istediklerini öne sürerek, resim öğretmeniyle tartışmaya başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. S.D. ile Ş.H. karşılıklı olarak birbirlerini darp ettiler.
     
     Okul yönetiminin olayı polise bildirmesiyle birlikte gözaltına alınan 2 öğretmen Şehit Özer Özkaya Karakolu'nda ifadeleri alındıktan sonra sağlık raporu için Adana Numune Hastanesi'ne götürüldü. Hastane çıkışı resim öğretmeni S.D., gazetecilere konuşmak istemezken, Ş.H., "Beni rüşvet işine alet etmek istediler. Okul müdür vekili ve bu arkadaş bana yalancı şahitlik yaptırmak istedi. S.D.'yi ben darp etmedim. Kendisi veliler ile tartışırken ben araladım" dedi.
     
     Karakolda ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakılan öğretmenler hakkında Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün idari soruşturma başlattığı öğrenildi.

Tarsus Haber Ajansı-www.TarsusHaber.Com
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2003 Perşembe 11:21:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?