20
Mayıs
2024
Pazertesi
ANASAYFA

Öğüt: Uçakta isyanı önledim

CHP Ardahan Milletvekili ve TBMM Grup Denetçisi Ensar Öğüt, Hava-İş Sendikası üyesi THY çalışanına tokatlı fiili saldırıda bulunduğu iddiasına sert tepki gösterirken, ``Ben uçakta çıkacak isyani önledim`` dedi.

Hava-İş Sendikası Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada, sendika üyelerinden yer hizmetleri harekat memuru Selami Yanık`a CHP Ardahan milletvekili Ensar Öğüt tarafından tokat atılarak fiili saldırıda bulunulduğu iddia edildi.

``HÜSAMETTİN KAVİ TANIKTIR``

Konuyla ilgili olarak ANKA`nın sorularını yanıtlayan Öğüt, sendikanın açıklamasının gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bugün sabah İstanbul-Ankara uçağı 1D koltuğunda oturduğunu doğrulayan Öğüt, olayı şöyle anlattı:

``Ben uçaktaydım. Ancak uçak, kargo yüklemesi nedeniyle 55 dakika kadar gecikme oldu. Bu gecikme sırasında, uçaktaki yolcular söylenmeye ve kokpitin bulunduğu yere doğru ilerlemeye başladılar. Doğal olarak ben de yerimden kalktım ve `Yetkili yok mu?` diye seslendim. Bu sırada, bu kişi bana doğru yürüyerek `Benim yetkili, uçağın kalması konusunda sizden mi talimat alacağım. Uçağı isteidiğim zaman kaldırırım` dedi. Zaten sinirli olan yolcular arasınadan bir bayana da hakaret edildi. Yolcular isyan etti. Büyük bir tartışma çıktı. Ben orada çıkacak isyanı önlemeye çalıştım. Buna İSO Meclis Başkanı Hüsammettin Kavi de tanıktır``

``DAVA AÇAĞIM``

Öğüt, tartışmaların uzaması üzerine pilotun anons yaparak gecikmeye kargo yüklemesinin neden olduğunu belirtirken, Kavi ve diğer yolcuların da daha önce de bu türden gecikmeler konusunda şikayetlerini dile getirdiğini anlattı. Tartıştığı kişinin sendika üyesi olduğunu bilmediğini de söyleyen Öğüt, THY Genel Müdürü Abdurrahman Gündoğdu aleyhine tazminat dava açacağını bildirdi.

sansursuz.com
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2004 Cumartesi 20:30:46
Güncelleme :10 Temmuz 2004 Cumartesi 20:33:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?