19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Okul çantasından 'çip'li takip

Araç takip sistemleri üzerine üretim yapan Bursa merkezli bir firma, artan çocuk kayıp olayları sonrası okul çantalarına yerleştirilen kibrit kutusu büyüklüğünde takip cihazını üretti.

Firma koordinatörü Murat Pakten, “Çocuk kayıp olaylarının önüne bu şekilde geçebileceğimizi düşündük. Özellikle Türkiye’nin Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgeleri’nden yoğun talep var. Çocuklar servise bindikleri anda cihaz üzerlerinde ise nereye gittiğini aracın hızını takip edebiliyorsunuz” dedi.

Geriye dönük iki aylık rapor alabildiklerini belirten Pakten, velilere isterlerse her akşam elektronik posta ile düzenli olarak veri gönderebildiklerini, böylece gün içinde takip etmelerine gerek kalmadığını kaydetti.

Akıllı okul çantalarının içinde acil durum düğmesinin de bulunduğunu ifade eden Pakten, çocukların istenmeyen bir durumla karşılaştıklarında ailelerinden yardım isteyebildiğine dikkat çekti. Pakten, kullanıcıların verilen şifre ile istedikleri zaman internete girebildiğini vurguladı. Pakten, cihazın fiyatının 420 euro olduğunu ve bataryasının da 10 saat dayanabildiğini ifade etti.

Vatan
Yayın Tarihi : 3 Şubat 2010 Çarşamba 20:11:59
Güncelleme :3 Şubat 2010 Çarşamba 20:19:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?