22
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Okul müdürlerine sürgün

AKP iktidarının devletin üst kademelerinden başlattığı kadrolaşma hareketine okul müdürlerini de kattığı, İzmir’de 88 müdürün atama yoluyla sürgün edildiği ileri sürüldü.

Hasan Sağlam Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Eğitim-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Mahir Ulus , atamaların yönetmelik ve genelgelere aykırı şekilde yapıldığını söyledi. Yönetmelikte yer alan ’’5 yılını doldurmuş okul müdürleri başarı durumlarına göre ya muadili bir okula ya da bir üst kademeye atanabilirler’’ maddesinin gerekçe gösterildiğini belirten Ulus, AKP’lilerin ve Kahramanmaraşlı müdürlerin merkezi okullara atanarak il milli eğitim müdürünün hemşerilerinin ödüllendirildiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 10 Ocak 2004 tarihinde yayımlanan yönetmelikle yapılan değişikliklerin kadrolaşma ve niteliği düşürme yönünde kullanıldığını belirten Ulus, 240’a yakın okul müdürünün de yerinin değiştirileceğini iddia etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ’in yönetmelikte bulunan hükme yönelik yorum ve uygulamalarda eğitim kurumu müdürlerini huzursuz edici yaklaşımlardan kaçınılması sözünün uygulanmadığını belirten Ulus, şunları söyledi:

’’Bu uygulamaların karşısında olacağımızı mahkeme dahil her türlü tepkiyi örgütleyeceğimizi söylemiştik. Bu tayinlerin arkasının geleceği belirtildi. 300 müdürün çoğunluğu sürgün edilecek demektir. Bunlar yapılırken birileri de yöneticilik yapamaz raporlarına rağmen müdür başyardımcısı olarak atanacak.’’

Okul müdürlerinin yapılan atamaları ’sürgün’ olarak nitelemesi durumunda hukuksal yardımda bulunacaklarını vurgulayan Ulus, Balıkesir’de yapılan atamaların bazılarının mahkeme kararıyla durdurulduğunu bildirdi.
Cumhuriyet Gazetesi
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2005 Pazar 12:58:11
Güncelleme :19 Haziran 2005 Pazar 13:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?