19
Mayıs
2024
Pazar
ANASAYFA

Okuldan kaçamadı

Okuldan kaçmak isterken bacağına demir parmaklık saplandı
 

Adana'da  lise  öğrencisi 15 yaşındaki D.Ç., okul duvarından atlayarak gitmek isterken demir parmaklıklara saplandı. Sol bacağına demir saplanan D.Ç., acı içinde bağırırken, yardımına öğretmenlerle vatandaşlar koştu. Kız öğrenci, demir kesilerek hastaneye götürüldü.

Olay, sabah saat 08.00 sıralarında Meydan Mahallesi’ndeki Kız Lisesi’nde meydana geldi. Lisenin 9’uncu sınıfında okuyan D.Ç., ilk ders zili çaldıktan sonra arkadaşları sınıfa girmesine karşılık, gruptan ayrılıp, okulun arka bahçesine geçti. Okulun çevresindeki yaklaşık 2 metre yüksekliğindeki duvara tırmanan D.Ç., buradan da 1.5 metre yüksekliğindeki kalın demir parmaklıkları aşmak istedi. Sağ ayağını demir parmaklıklardan geçirdikten sonra dengesini kaybeden kız öğrencinin sol bacağı baldırından demir parmaklığa saplandı. D.Ç., acı içinde kıvranırken, olayı fark eden vatandaşlar, okul yöneticilerine ve sağlık ekiplerine haber verdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kız öğrencinin bacağının demire saplanmış olması nedeniyle demirin kesilip, kurtarılması için Büyükşehir Belediyesi Arama-Kurtarma Ekibi Cankur’a haber verildi. Cankur ekipleri beklenirken, D.Ç.’nin acısını azaltmak ve demirin daha fazla bacağına girmesini engellemek için harekete geçen okul yöneticileri ve vatandaşlar, duvara dayadıkları merdivene çıkarak, liseli kızı havada askıda tutmaya çalıştı. D.Ç.’nin boştaki sağ ayağına da destek verildi. Cankur ekipleri, demir parmaklığı blok halinde geniş şekilde keserek D.Ç.’yi asılı kaldığı yerden kurtardı. D.Ç., sedyeye yatırıldıktan sonra demir parçaları ambulansa sığabileceği şekilde kısaltıldı, ardından bacağında kalan demir parçalarıyla birlikte Adana Numune Hastanesi’ne götürülüp, ameliyata alındı.

 

Milliyet
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 04:46:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?