18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Okullar iki gün daha tatil

İstanbul’da kötü hava koşulları nedeniyle ilköğretim okulları ve liseler yarın ve Cuma günü de tatil edildi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, 10 Şubat Perşembe ve 11 Şubat Cuma günleri, kentteki ilköğretim okulları ve liselerin tatil edilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.

İstanbul Valiliği’nde basın toplantısı düzenleyen Güler, ilde kar yağışının bugün olduğu gibi yarın da devam edeceğinin meteorolojik değerlendirmelerden anlaşıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Cuma günü etkisini azaltmakla beraber ara arterlerde sıkıntı yaşanacağı, don ve buzlanma tehlikesinin olabileceği ihtimaline karşı okulların 10 Şubat Perşembe ve 11 Şubat Cuma günleri de kapatılmasına karar verilmiştir. Yarınki kapatma kararı, kar yağışının devam etmesiyle ilgili. Cuma günkü kapatma ise bu kar yağışının getirdiği olumsuz koşulların ara arterlerde donma ve buzlanmanın da etkisiyle devam edeceğine ilişkin muhtemel olumsuzlukların değerlendirilmesinden ibarettir.

Okulların telafi eğitimi program haline getirildi. Amacımız, çocuklarımızın açıklarının bir an önce çözüme kavuşturulmasıdır. Eğitim, fiziki olarak olumlu ve güvenli şartlarda herhangi bir tehlike yaratmayacak şekilde devam etmelidir. İstanbul’da 10 Şubat Perşembe ve 11 Şubat Cuma günleri, tüm ilköğretim ve liselerin tatil edilmesi kararlaştırıldı. Belirtilen sürelerde, kamu kurum ve kuruluşlarındaki engelli personel de idari izinlidir.”

Yarıyıl tatilinin ardından yurt genelindeki ilköğretim okulları ve liselerde 7 Şubat pazartesi günü eğitim-öğretime başlanırken, olumsuz hava koşulları nedeniyle pazartesi gününden bu yana tatil edilen İstanbul’daki okullarda henüz ikinci yarıyıla başlanamadı.

Bahçeşehir, Marmara, Doğuş, Beykent, Yeditepe ve Fatih üniversiteleri de olumsuz hava koşulları nedeniyle bugün tatil. İstanbul Ticaret Üniversitesi yarın, Koç ve Fatih üniversiteleri ise yarın ve cuma günü de tatil edildi.

Işık Üniversitesi’nden yapılan açıklamada da, üniversitenin Maslak ve Şile yerleşkelerinde yarın ve 11 Şubat Cuma günü eğitime ara verildiği belirtilerek, 14 Şubat Pazartesi günü eğitimin devam edeceği belirtildi.


AA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2005 Çarşamba 17:23:56
Güncelleme :9 Şubat 2005 Çarşamba 17:35:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?