24
Mayıs
2024
Cuma
ANASAYFA

Okullara uyarı: Sac su deposu zehirleyebilir

Sağlık Bakanlığı, okullarda kullanılan demir sac su depolarının paslanma ve oksitlenme yaparak çocukları zehirleyebileceği uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, okul yöneticilerini ve aile birliği üyelerini "öğrencilerin sağlıklı su tüketimi" konusunda uyardı.

Öğrencilere su yoluyla bulaşan hastalıklarla mücadelede, dikkatli olunması gerektiğini belirten Müdürlük, çocuklara sağlıklı su ulaştırılmasında okul depolarının taşıdığı öneme işaret etti.

Yalnız içme sularının değil kullanma sularının da önemli olduğunu vurgulayan Müdürlük, suyun temiz olarak tüketilmesinin teşvik edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

"SU DEPOLARI DÜZENLİ DEZENFEKTE EDİLMELİ"

Müdürlük açıklamasında, su depolarının düzenli temizlenmesi gerektiği kaydetti. Suyun dezenfekte edilmesi yöntemlerinden birinin "klorlama" işlemi olduğu açıklamada belirtilirken, su depolarının düzenli kontrol edilmesinin de bir diğer önemli husus olduğu kaydedildi.

Açıklamada, "Okul Sağlığı Projesi"nden de bahsedilerek, Türkiye genelinde 9 bin 200 okulun su deposunun dezenfeksiyon işlemlerini tamamlandığı bildirildi.

Müdürlük, su depolarının paslanma ve oksitlenmeye yol açan "demir sac"dan yapılmaması gerektiğini belirtti.

Demir sacın öğrenci ve öğretmenlerin sağlığını olumsuz etkilediğini hatırlatan Müdürlük, okul su depolarının krom-nikel ve paslanmaz çelikten inşa edilmesi önerisinde bulundu.
ANKA
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2005 Cuma 10:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?