18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Okullarda ürküten şiddet

Orta öğretim, hatta ilk öğretim kurumlarında yaşanan şiddet olaylarındaki artış ürkütüyor.

Uzmanlar, şiddet içeren bilgisayar oyunları ve televizyondaki bazı dizilerin en önemli etken olduğu görüşünde.

Liselerde uyuşturucu kullanımı artıyor-ARŞİV
Bahçesine giren iki kardeşi vurdu

Geçtiğimiz Ocak ayında Başkent Ankara’daki dört ilköğretim okulundaki 1154 öğrenci üzerinde yapılan araştırmada, üç öğrenciden birinin, haftada bir kez zorbalığa maruz kaldığını ortaya koymuştu.

Son günlerde okullardaki aşırı şiddet olaylarındaki artış dikkat çekiyor. Son bir hafta içinde sekiz ciddi olay ajanslara haber olarak yansıdı. Daha dün Denizli ve Bursa’da lise öğrencileri arasında yaşanan iki çatışma olayın vahametini ortaya koydu..

İşte son bir haftada okullarda yaşanan şiddet olayları:

DENİZLİ

OKULDA TAKIM KAVGASI: 1 ÖLÜ

Fenerbahçe ile Galatasaray taraftarı iki öğrencinin tartışması kavgaya dönüştü. 17 yaşındaki T.Ç.’nin kalbinden bıçakladığı L.A.’nın, kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşti.

Bursa Merkez Osmangazi İlçesi’nde bağlı Hürriyet Mahallesi’ndeki Hürriyet İlköğretim Okulun 8’inci sınıf öğrencilerinden Galatasaray taraftarı 15 yaşındaki O.A., ‘En büyük Cimbom’ diye slogan atınca, Fenerbahçeli arkadaşı 14 yaşındaki B.P. “Benim yanımda kimse ‘Cimbom’ diye bağıramaz” diyerek tepki gösterdi.

Tartışan öğrenciler araya arkadaşlarının girmesiyle ayrılıp evlerine gitti. O.A. ile B.P. olayı yakınlarına anlattı. Bugün okul çıkışı O.A.’yı korumak için dayısının oğlu lise öğrencisi 17 yaşındaki L.A., B.P.’yi korumak için de kuaförde çalışan yakını 17 yaşındaki T.Ç. okula geldi.

Okul önünde O.A. ile B.P. yeniden tartışmaya başlayınca, araya giren L.A. müdahale etti. L.A. bu sırada B.P.’ye tokat atınca, B.P.’yi korumak için gelen T.Ç. üzerinde bulunan ve ‘kelebek’ tabir edilen bıçakla L.A.’ya saldırdı. Kalbinden bıçaklanan L.A., olay yerine çağırılan 112 Acil Servis ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar, tüm müdahalalerine karşın kurtaramadıkları L.A.’nın beyin ölümünün gerçekleştiğini söyledi.

Bu arada görgü tanıklarının ifadelerini alan polis, olaydan sonra kaçan T.Ç.’yi çalıştığı kuaför salonunda gözaltına aldı. T.Ç., Çocuk Şube Müdürlüğü’ne getirilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

LİSE ÖĞRENCİLERİ KAVGA ETTİ: 2 YARALI

Denizli’de lise öğrencilerinin taşlı sopalı kavgasında, 2 kişi yaralandı.

Denizli Lisesi’nde eğitim gören bir grup öğrenci, öğle tatilinde, daha önceki kavgaları nedeniyle kendi aralarında tartışmaya başladı. Tartışmanın kısa sürede taşlı sopalı kavgaya dönüştüğü olayda, Denizli Lisesi 2. sınıf öğrencisi Oğuzhan Ç. (20) başından, Denizli Lisesi 3. sınıf öğrencisi B.T. (17) ise vücudunun çeşitli yerlerinden aldıkları darbelerle yaralandı.

Yaralı öğrenciler, Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Oğuzhan Ç. ve B.T’nin hayati tehlikelerinin bulunmadığı bildirildi.

GAZİANTEP

DAYAK YEDİĞİ 3 ÖĞRENCİYİ AYAKLARINDAN VURDU

Gaziantep’te’te lise öğrencileri Mehmet Alyans, Ahmet Alacan ve Ufuk Doğan, kız arkadaşlarına tokat attığı gerekçesiyle dövdükleri ve öğrenci olduğu sanılan bir kişi tarafından kurşunlandı. Üç öğrenci ayaklarına isabet eden kurşunlarla yaralanırken, polis ismini açıklamadığı zanlıyı yakalamak için araştırma başlattı.

Binevler Mahallesi’ndeki İnci Konukoğlu Lisesi’nde öğrenim gören 18 yaşındaki Mehmet Alyans ise 17 yaşındaki Ahmet alacan ve Ufuk Doğan, ders çıkışında yanlarında yürüyen ve babası polis olduğu belirtilen arkadaşları Burcu’yu tokatlayan bir öğrenciyi dövdü.

Bir süre sonra dayak yiyen kişi kendisini döven üç öğrenciyi okul yakınlarındaki Binevler Mahallesi 13 Nolu Sokak’ta önlerini kesip, belinden çıkardığı tabanca ile ayaklarına ateş etti.

Silah sesine gelen vatandaşlar tarafından Gaziantep Devlet Hastanesi’ne kaldırılan öğrenciler tedaviye alındı.

DİYARBAKIR

LİSEDE KIZ KAVGASI: 7 YARALI

Diyarbakır’da iki lisenin öğrencileri arasında kız meselesi nedeniyle çıkan bıçaklı kavgada, 7 öğrenci yaralandı.

Ziya Gökalp Lisesi’nden bir grup öğrenci dün gittikleri Cumhuriyet Lisesi’nde bazı öğrencilerle kız meselesi nedeniyle kavga etti.

Sabah saatlerinde tekrar Cumhuriyet Lisesi’ne giden Ziya Gökalp Lisesi öğrencileri, çıkan tartışmanın ardından buradaki öğrencilerle kavga etti. Bıçak ve satırların da kullanıldığı kavgada, öğrencilerden

A.A, Ramazan İ, Kenan M. ve Sabri A. ile isimleri belirlenemeyen 3 öğrenci yaralandı.

6 ÖĞRENCİ TUTUKLANDI

Çıkan bıçaklı kavgayla ilgili 6 lise öğrencisi tutuklandı.

Cumhuriyet Lisesi’nde meydana gelen ve 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bıçaklı kavgayla ilgili gözaltına alınan M.G, H.Ç, B.A, S.Ö, Y.G. ve S.B, Emniyet Müdürlüğü’ndeki ifadelerinin ardından adli mercilere sevk edildi. Yaşları 16-17 arasında değişen 6 lise öğrencisi, Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuklandı.

ANKARA

KIZLAR DA ERKEK YÜZÜNDEN KAVGA ETTİ

Liseli 3 kız öğrenci arasında “erkek arkadaş” yüzünden çıkan kavga kanlı bitti. Liseli genç kız, tartıştığı 2 kız öğrenciyi jiletle yaraladı.

Kızılay Karanfil Sokak’ta “erkek arkadaş” nedeniyle lise öğrencisi 3 genç kız arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Sema Y. ve Songül E’yi yüzlerinden jiletle yaralayan genç kız, olay yerinden kaçtı.

Ambulansla Numune Hastanesi’ne kaldırılan Sema Y. ve Songül E, tedavilerinin ardından taburcu edildi.

KONYA

KAVGA ETTİĞİ ARKADAŞINI SIRTINDAN BIÇAKLADI

Konya’da lise öğrencisi, bir gün önce tartıştığı arkadaşını bıçakla sırtından yaraladı.

Konya’da bir lisede öğrenim gören Ramazan Ç. (17) ile Gökhan A. (17), dün bilinmeyen bir nedenle kavga etti. Bugün, evden ekmek bıçağı getiren Gökhan A, okul koridorunda karşılaştığı Ramazan ǒyi sırtından bıçakladı.

Ağır yaralanan Ramazan Ç, Konya Numune Hastanesi’ne kaldırıldı.

MERSİN

MERSİN’DE DE KIZ KAVGASI

Mersin’de, lise öğrencileri arasında ”kız meselesi” yüzünden çıktığı iddia edilen kavgada, bir öğrenci bıçaklanarak, diğeri ise cam kesmesi sonucu yaralandı.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mersin’de bir lisede, son sınıf öğrencileri Mahmut İ. ile İdris Y. arasında, ”kız meselesi” yüzünden tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine, İdris Y, yanında taşıdığı bıçakla Şükrü İ’yi bacağından yaralayarak kaçtı. Şükrü İ. ve aynı olayda çarptığı camın kırılması sonucu kolundan yaralanan Koray A, Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.


HÜRRİYET
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2005 Perşembe 18:02:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?