29
Mayıs
2024
Çarşamba
ANASAYFA

Olay afişe dava açtı!

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği'nin (KA-DER) yerel seçim kampanyası kapsamında hazırladığı afişler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli fena kızdırdı.

Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın soluna CHP lideri Baykal'ı, sağına ise kendisini alarak poz verdiği 'fotomontaj' fotoğrafın yer aldığı afişlerin toplatılması için dava açtı.

MHP lideri, Türkiye genelinde tüm reklam panolarında kullanılan afişin yasaklanması için Ankara 26 Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

Ortada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, solda CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve sağda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin fotoğrafının bulunduğu afiş, MHP ve KA-DER'i mahkemelik etti.

KA-DER'in üç lideri fotomontajla bir araya getirdiği, 'Üçümüz de aynı fikirdeyiz' başlıklı afişi geçtiğimiz hafta tüm bil-board'larda sergilendi. Başbakan Erdoğan'ın Baykal ve Bahçeli'yi kolları arasına aldığı resim MHP lideri Bahçeli'yi çileden çıkardı. Bahçeli, parti avukatlarına talimat vererek, KA-DER ile ilgili yasal işlemlere başlanmasını istedi.

MHP'nin, söz konusu afişlerin kaldırılması ve fotoğrafın yasaklanması için Ankara 26 Asliye Hukuk Mahkemesi'ne açtığı davanın ilk duruşması bugün yapıldı.

Sabah saatlerindeki duruşmaya Bahçeli'yi temsilen avukatı Burak Başkale katılırken, KA-DER'i temsilen 6 avukat salonda hazır bulundu.
Bahçeli'nin avukatı Başkale, duruşmada, "Üçümüz de aynı fikirdeyiz" başlıklı afişte, kadın adayların desteklenmesinden çok AK Parti'nin reklamının yapıldığını, Başbakan Erdoğan'ın ön plana çıkarılarak, diğer iki siyasi parti liderinin Erdoğan tarafından 'himaye' edildiği mesajını verdiğini öne sürdü.

KA-DER avukatları ise sözkonusu afişlerin 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde kadın adaylara yer verilmesi gerektiğine vurgu yaptığını, hiç bir siyasi parti liderinin aşağılanmadığını savundular.

Her iki tarafı da dinleyen mahkeme başkanı, duruşmayı 5 Ocak tarihine erteledi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 11:59:56
Güncelleme :31 Aralık 2008 Çarşamba 15:57:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hidayet yunus IP: 88.254.172.xxx Tarih : 31.12.2008 17:31:48

afiş hiç hoş olmamış..tayyip erdoğanının ellerini diğer liderlerin omzuna atmış şeklinde fotomontaj yapmaya hiçgerek yoktu..bence sayın bahçeli çok haklı..mhp ye oy vermiş biri olarak bu afiş benim de hoşuma gitmedi.. dernek afişi hazırladıktan sonra liderlere sormalıydı..yanlış yapmışlar.