18
Mayıs
2024
Cumartesi
ANASAYFA

Öldükten sonra sigortalandılar!

İstanbul Esenyurt'ta 11 işçinin ölümüyle sonuçlanan yangında ikinci skandal...
İşçilerin çalıştığı Kaldem adlı şirket, faciayı öğrenir öğrenmez, işçilerin 'sigorta girişi'ni yaptırdı!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde pazar gecesi yaşanan ve 11 işçinin ölümüyle sonuçlanan facida, skandallara her geçen gün yenisi ekleniyor. İşçilerin sigortasız olarak çalıştırıldığı AVM inşaatında, yeterli güvenliğin sağlanamaması 11 cana mal oldu.

KAYI İNŞAAT adlı şirketin aldığı ihalede 'alt firma' olarak hizmet veren Kaldem A.Ş ise, 11 canın hayatını kaybetmesine mal olan pazar gecesi, tazminat ve ceza yükünden kurtulmak için ilginç bir adım attı. Kaldem AŞ, kendi bünyesinde çalışan işçilerin bir kısmının "sigorta girişi"ni yaptırdı. Facia haberini saat 21.30 sularında alan şirket, saat 22.40 sularında işçilerin kayıtlarını SGK'ya yaptırdı. SGK'nın bu duruma nasıl izin verdiği ise ayrı bir skandal konusu...

"ARTIK BABAM YOK"

İstanbul Esenyurt’ta bir alışveriş merkezi inşaatı şantiyesindeki çadırlarda çıkan yangında hayatını kaybeden işçilerden Seyfettin Topal’ın (38), Ordu’da yapımına yeni başladığı evini tamamlamak üzere çalışarak para biriktirmek amacıyla 15 gün önce İstanbul’a gittiği öğrenildi.

Topal’ın ölüm haberinin ulaştığı Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesi’ndeki evinde yas var. Ailenin komşuları ve yakınları, Topal’ın eşi Halise ve babası İlyas ile çocukları Sezgin, Selami ve Dilek Topal’ı teselli etmeye çalışıyor.

İzmir’de vatani görevini yaptığı sırada babasının ölüm haberini alarak memleketine gelen Sezgin Topal (21), gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün olduğunu belirtti.

Babasının ölümünde ihmali olanların cezalandırılmasını isteyen Sezgin Topal, ”Babamın ölümünde ihmali olan suçluların kim olduğunun bulunmasını istiyorum. Açıkçası onları ben de görmek, onlarla yüzyüze konuşmak istiyorum” dedi.

Vefat dolayısıyla birliğinden 7 gün izin aldığını anlatan Topal, ”Babamı toprağa verip gitmek çok zor olacak. Ekmek parası niyetine bizler için uğraşıyordu. Ben askere gittim, babam da İstanbul’a çalışmaya. Babamın en büyük hayali yeni başladığı inşaat halindeki evini tamamlamaktı. Bu amaçla oradaydı. Ölüm haberi bizi yıktı” diye konuştu.

Seyfettin Topal’ın kızı Dilek (9) ise babasının kendilerini yaşatmak için ev yapmaya başladığını dile getirerek, ”Şimdi ise babam yok” dedi.

Amca Yusuf Topal da onlarca işçinin çadırda kalmasına anlam veremediğini vurgulayarak, ”İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı” ifadesini kullandı.

Cenaze, yarın Korgan ilçesine bağlı Yeşil köyünde toprağa verilecek.

 

gerçek gündem
Yayın Tarihi : 13 Mart 2012 Salı 12:03:23
Güncelleme :14 Mart 2012 Çarşamba 15:53:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasar ertas IP: 94.135.148.xxx Tarih : 14.03.2012 10:22:58

ya  bu deveyi güdeksin ya bu diyardan gidecekin  hep beraber gidelim  kurtulalim ama nereye gidelim ne edelim  özürümle özür dileyerek ölenler gidiyor kurtulmuslar sözümüz aklima geliyor geri kalanlarin yakinlarina allah sabir versin diyorum sorumlulularada ben ne diyeyim her isimiz ilme ilme nereye dokunsak elimizde kaliyor herkez bir den kayis atiyor bizi idare edenlerde mangalda kül birakmiyor koskoca fabrikalarda hala sigortasiz isci calistirilyor insaatlard kim neler dönüyor burdaki gibi öldükten sonra sigortali ediliyor ""her sey tas tamam  is yasalari olur o memlekette o is yerinde uygulanir bu istisna disi bir pragraftir iyilik icerdigi icin göz yumma gibi bir seydir """

hanim kücücük kizimiza  ve arkada sag kalanlara gelince hisli davranislardan aglamaklardan kacinmalarini suclular  bulunsun cezlarini ceksinleri birakip yasalar zaten bunu kendi akisinda yoluna sokacak hemen avukat bulub tazminat emeklilik vs.haklarini arasinlar mahkemeye bu yönde dava acsinlar ugrasa zaman gecmeden baslasinlar bir haklari var bu memlekette bu hakki almak zordur ama alinirsa hem ölenlerin ruhu hem geride kalanlarin  yasami bir nispet rahata huzura erecektir  tatli hanim kiz önce senden böyle düsündügüm icin özür tabiki babanin yerini hic bir sey tutumaz ölenlerde geri getirilemez ama hayat devam ediyor